Γενική Απεργία Διαμαρτυρίας – Καταγγελίας – Ανατροπής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11/3/2010, η Γενική Απεργία που διοργάνωση η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και η κοινωνία.
Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία άγγιξε το 90%. Χιλιάδες εργαζόμενοι απ’ όλους τους κλάδους και χώρους διαδήλωσαν και διαμαρτυρήθηκαν για τα οικονομικά μέτρα και την κοινωνικά άδικη πολιτική.

Ο αγώνας των εργαζόμενων συνεχίζεται για τη δίκαιη διανομή και αναδιανομή του πλούτου, για την προστασία της Απασχόλησης, την ενίσχυση της Ανάπτυξης, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την διασφάλιση των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Τα κυρίαρχα συνθήματα του συλλαλητηρίου ήταν:

Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές

Κανείς και τίποτα δεν θα τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Γ.Σ.Ε.Ε – ΑΔΕΔΥ
Αθήνα 11-3-2010
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Εμείς οι εργαζόμενοι που συμμετέχουμε στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο ¶ρεως εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στις αποφάσεις της κυβέρνησης γιατί:

Με αφορμή τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αποφασίζονται μέτρα που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο αυτούς που πραγματικά φταίνε για την κρίση δηλαδή τις τράπεζες και τους οικονομικά ισχυρούς που αξιοποιούν την κρίση για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα υπερκέρδη και τα προνόμια τους.
Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης είναι άδικα και αντικοινωνικά και παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν στο εισόδημά μας, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε διέξοδο από την κρίση, στην ενίσχυση της ανάπτυξης και στη μείωση της Ανεργίας.
Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης περιλαμβάνει πρόσθετα φορολογικά βάρη για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, δραματική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, σε πάγωμα και μείωση συντάξεων, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, ελαστικές σχέσεις εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής περιουσίας.
Αυτά τα νέα επώδυνα μέτρα καταργούν ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων όπως ο 14ος μισθός, η προστασία από τις απολύσεις, η κατάργηση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων , η αύξηση της έμμεσης φορολογίας με αύξηση του ΦΠΑ, δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και στον καθαρά ιδιωτικό τομέα.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο.
Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κρίση. Την ευθύνη έχουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γιατί:

 Τα «θέλω» και οι απαιτήσεις των Αγορών δεν μπορεί να γίνονται κυβερνητική πολιτική δεν τ’ αντέχει η κοινωνία, δεν είναι λύση για την πραγματική οικονομία!

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να είναι η Ένωση Τραπεζιτών, η φωνή των χρηματιστών και ο «τροχονόμος» των αγορών! Οφείλει να είναι Ένωση Πολιτών, αλληλεγγύης, συνοχής και θωράκισης των χωρών, απ’ τα κερδοσκοπικά τρωκτικά!

 Η ανάπτυξη, η διεύρυνση της απασχόλησης, η μείωση της Ανεργίας, είναι η ΜΟΝΗ και ΙΣΧΥΡΗ προϋπόθεση εξόδου από την κρίση, την ανέχεια και την περαιτέρω υποβάθμιση της χώρας μας!

 Ο εποπτικός και ρυθμιστικός ρόλος του Κράτους είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίος και απαραίτητος για την επιβολή κανόνων και μέτρων κοινωνικής πολιτικής.

 Όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να ακυρώσουμε τις Νεοφιλελεύθερες συνταγές, τις άδικες και αδιέξοδες πολιτικές!

 Τα «θέλω» και οι ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών είναι πιο ισχυρές από αυτές των κερδοσκόπων και των Τραπεζιτών.

 Απαιτούμε: μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, πάταξη της παραοικονομίας, της φοροκλοπής, της εισφοροδιαφυγής.

 ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

 ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 Να αποκρουσθούν οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές γιατί διευρύνουν την ύφεση, την ανεργία, την φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες.

 Να εφαρμοσθεί ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής το οποίο θα ενισχύει τα εισοδήματα και την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την δίκαιη αναδιανομή των φορολογικών βαρών, μια πολιτική που θα σέβεται τα οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και θα αντιμετωπίζει την κρίση με όρους κοινωνίας.

 Να παγώσουν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, να μειωθεί η ΑΝΕΡΓΙΑ να αυξηθεί η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

 Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων, με υπογραφή μιας ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ.

 Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο με ενσωμάτωση των επιδομάτων.

 Να απορριφθούν οι συνταγές της λιτότητας, της περικοπής, των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, να βελτιωθεί το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο των εργαζομένων, να προωθηθεί η αναγκαία σύγκλιση μισθών με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Να καταργηθούν οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας και οι εργολαβίες, ώστε να τεθεί ΤΕΛΟΣ στον εργασιακό μεσαίωνα στη βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζομένων.

 Σταθερή δουλειά, με πλήρες ωράριο, αμοιβή και ασφάλιση για ΟΛΟΥΣ για να εξασφαλισθεί ένα δίκαιο και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης αλλά και για να ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

 Να πληρώσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες, οι «αεριτζήδες», οι εξωχώριες εταιρείες (off-shore)!

 Να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να μη μειωθούν οι συντάξεις γιατί δεν δίνουν ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ στη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

 Να θεσπιστούν νέοι πόροι ενίσχυσης και χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος σύμφωνα με τις προτάσεις της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, να εισπραχθούν τα βεβαιωμένα και καταλογισθέντα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων.

 Aμεση κρατική επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

 Κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης – Μη εφαρμογή της απόφασης του ΔΕΚ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών – γυναικών.

 Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

 Δίκαιο φορολογικό σύστημα – κοινωνική δικαιοσύνη.

 Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ενιαία, μόνιμη εργασία στο Δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.

 Nα αποτραπούν οι απολύσεις, να προστατευτούν οι άνεργοι.

 Να τονωθεί η ανάπτυξη, να ενισχυθεί η απασχόληση.

 Να ενισχυθούν τα εργασιακά, οικονομικά, κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

 Να αποκτήσει παρεμβατικό, ρυθμιστικό και ουσιαστικό ρόλο το κράτος και η Κυβέρνηση στο τραπεζικό – χρηματοοικονομικό σύστημα και τον έλεγχο στις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις του δημοσίου.

 Να επιβάλουμε τη δίκαιη διανομή και αναδιανομή των Φορολογικών βαρών υπέρ των ασθενέστερων και οικονομικά αδύνατων.

 Το πρόγραμμα «Σταθερότητας και Ανάπτυξης» είναι αναγκαίο να μετατραπεί σε πρόγραμμα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ!

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για:

 Να μην εφαρμοστούν τα κοινωνικά άδικα οικονομικά μέτρα

 Να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι.

 Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες.

Αξιώνουμε από την Κυβέρνηση
Να ανακαλέσει τα άδικα, μονομερή, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα. Να ακολουθήσει μία άλλη πολιτική που θα έρχεται σε σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τα κοινωνικά θεμέλια των εργαζόμενων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση με βασικό κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Οι Aνθρωποι και οι Ανάγκες τους πάνω από τις Αγορές
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Η Απεργιακή Συγκέντρωση
Γ.Σ.Ε.Ε – ΑΔΕΔΥ

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα