Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη πλήρη υποστήριξη και συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ), οι οποίοι αγωνίζονται για να διαφυλάξουν τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Η Διοίκηση του ΟΔΙΕ θυμίζει τη παροιμία: «Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης»! Δε φτάνει που παράνομα και καταχρηστικά καταργεί το εφάπαξ των εργαζομένων, προσφεύγει στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η Απεργία των εργαζομένων που προχτές χαρακτηρίστηκε ΝΟΜΙΜΗ!

Ωστόσο η Διοίκηση του ΟΔΙΕ, παρότι προχτές απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα θεωρώντας την απεργία νόμιμη (που πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις του Ν 1264/82) σήμερα 19/11/08 κατέθεσε αγωγή κατά του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΔΙΕ και με ταχύτατες (πρωτοφανείς) διαδικασίες προσδιορίστηκε η εκδίκαση της για αύριο 20/11/08 !

Αυτές οι προκλήσεις και αντεργατικές μεθοδεύσεις δεν λύνουν το πρόβλημα και δεν κάμπτουν το φρόνιμα των εργαζομένων. Καλούμε τη Κυβέρνηση και τον Υπουργό Πολιτισμού να παρέμβουν άμεσα και να λύσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις για να διασφαλίσουν τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, όπως προβλέπονται από τους Νόμους και τις ΣΣΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα