Ευρεία σύσκεψη ΓΣΕΕ – Ομοσπονδιών ΔΕΚΟ – ΕΚΑ – Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 1/6/2011 ευρεία συνδικαλιστική σύσκεψη της ΓΣΕΕ, των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ και του ΕΚΑ, με θέμα:

"Απεργιακές Κινητοποιήσεις – Συντονισμός Δράσης"

Η καταδίκη των μέτρων του Μνημονίου και η αναγκαιότητα ενωτικού και συντονισμένου αγώνα των εργαζόμενων ήταν το κυρίαρχο στοιχείο των τοποθετήσεων όλων των προέδρων των Ομοσπονδιών και του ΕΚΑ, με βάση το οποίο διαμορφώθηκε το εξής αγωνιστικό πρόγραμμα:

1. Σάββατο 4.6.2011 – Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ στις 11.00 Πλ. Ομονοίας
2. Πέμπτη 9.6.2011 – 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ και των υπό εκποίηση επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου.
3. 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με προτεινόμενη ημερομηνία την 15.6.2011
4. Τρίτη 21.6.2011 Συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των Συνδικάτων
Τέλος αποφασίστηκε συντονισμός της δράσης των Ομοσπονδιών για την από
κοινού αντιμετώπιση των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ.
Τα συνδικάτα αντιμετωπίζουν δυναμικά τη Νεοφιλελεύθερη κυβερνητική θύελλα εκποίησης των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των αντεργατικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου πακέτου, μια πολιτική που επιβάλλεται απλά και μόνο για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών και των λεγόμενων «αγορών».
Τα συμπεράσματα και οι αγωνιστικές αποφάσεις θα παρουσιασθούν σε κοινή συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΕ και των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ την ΠΕΜΠΤΗ 2/6/2011 και ώρα 11.30 πμ στο Ξενοδοχείο PARK (Λεωφ. Αλεξάνδρας 10).

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα