Εργοδοτικές αυθαιρεσίες στο εργοστάσιο ΚΟΝΤΙ στο Βόλο

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα και στις διεκδικήσεις του Εργατικού Κέντρου Βόλου και του Σωματείου εργαζομένων του εργοστασίου ΚΟΝΤΙ (ιδιοκτησίας της ARCELOR MITAL HELLAS), που παλεύουν για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Η εταιρία παρά τα διαδοχικά αντεργατικά μέτρα που έλαβε κατά καιρούς, συνεχίζει να απειλεί για νέες μαζικές απολύσεις, με τον εκβιασμό του κλεισίματος.
Η ευρύτερη περιοχή του Βόλου δοκιμάζεται σκληρά απ’ την αυξανόμενη αποβιομηχάνιση, τις απολύσεις και την ανεργία. Η ιδιοκτησία της ΚΟΝΤΙ, όπως και άλλων εργοστασίων απειλούν, εκβιάζουν και απολύουν εργαζόμενους, για να επιβάλουν την εργοδοτική ασυδοσία και την διεύρυνση των προνομίων τους ρίχνοντας όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους με απολύσεις και περικοπές αποδοχών.
Η ΓΣΕΕ, τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι απαιτούν και διεκδικούν απ’ την Κυβέρνηση ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύσει την ανάπτυξη, την απασχόληση, θα αντιμετωπίσει την ανεργία και θα βάλει φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα