ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/5/19

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ

 

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ, σχετικά με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Συνομοσπονδίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσώπων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Συγκεκριμένα με την επιστολή της η Συνομοσπονδία ζητά τη συγκρότηση του Δ.Σ με την συμπερίληψη των εκπροσώπων της, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο ΕΟΠΠΕΠ χωρίς τη συμμετοχή κοινωνικών εταίρων δεν μπορεί να λειτουργεί με διαφάνεια, γεγονός που δε διαφυλάττει το δημόσιο συμφέρον.

                                                                                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ακολουθεί η σχετική επιστολή

 

Προς:  Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

            Κο Κώστα Γαβρόγλου

           

Θέμα: «Συμμετοχή εκπροσώπων ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ»

 

Με την υπ. αριθμ. 249/27-3-2019 επιστολή μας, βεβαιώναμε ότι οι από εμάς οριζόμενοι εκπρόσωποι για το ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ δεν εμπίπτουν στα οριζόμενα από την παρ. 3, άρ. 6 του Κανονισμού Λειτουργίας, επομένως θα έπρεπε να γίνει αποδεκτός ο εκ μέρους μας ορισμός.

Δυστυχώς, όχι μόνο δεν μας διαβιβάστηκε η απόφαση συγκρότησης, αλλά πληροφορηθήκαμε ότι από τις 16/5/2019 η ΓΣΕΕ (όπως και οι υπόλοιποι κοινωνικοί εταίροι) δεν έχουν εκπρόσωπο στο ΔΣ. Αυτή τη στιγμή το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ λειτουργεί ως μια κλειστή ομάδα κυβερνητικών υπαλλήλων, χωρίς την απαιτούμενη διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία που προβλέπει ο ιδρυτικός του νόμος με αποτέλεσμα να προκαλείται αλλοίωση των καταστατικών του σκοπών και κίνδυνος για τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος.

Παρακαλούμε άμεσα για την έκδοση της συγκρότησης του Δ.Σ. με την περίληψη των εκπροσώπων μας. Ο μη ορισμός εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων με νομικισμούς και τεχνικά τερτίπια αποτελεί πλήγμα για το δημοκρατικό διάλογο και τη συνεργασία των κοινωνικών φορέων και δεν θα μείνει αναπάντητος.

Για τη ΓΣΕΕ

                                                   Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας

                                       Γιάννης Παναγόπουλος                                                  Νικόλαος Κιουτσούκης

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα