Επικοινωνιακά προεκλογικά τεχνάσματα εις βάρος της διαδοχικής ασφάλισης

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει για χιλιοστή φορά πως το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης και ιδίως η διαδοχική ασφάλιση είναι σοβαρότατο και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αξιοποιείται για προεκλογικές επικοινωνιακές ανάγκες.
Είναι γνωστό πως το μέγα θέμα της διαδοχικής ασφάλισης είχε αγνοηθεί παντελώς μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση για τον απλό λόγο ότι επέφερε ένα επιπλέον κόστος 200 εκατ. ευρώ στο ήδη ελλειμματικό ΙΚΑ. Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου έρχεται στην επικαιρότητα για δημιουργία μόνο εντυπώσεων χωρίς αποτέλεσμα και ουσία, όταν είναι γνωστό ότι για την εφαρμογή της διαδοχική ασφάλιση απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, δυνατότητα την οποία δεν έχει σήμερα η Κυβέρνηση.
Εξάλλου μόλις προχτές εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ δραματικές περικοπές και ανατροπές στα ασφαλιστικά, οικονομικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Η Κυβέρνηση μάλλον επέλεξε την τακτική “μια στο καρφί και μια στο πέταλο” για να μετριάσει την αγανάκτηση των εργαζομένων.
Για το λόγο αυτό η σημερινή ανακοίνωση του πορίσματος της διαδοχικής ασφάλισης δεν έχει καμία χρησιμότητα, ωφελιμότητα και αντίκρισμα απεναντίας υποτιμά τη νοημοσύνη των ασφαλισμένων, οι οποίοι επί 5 ½ χρόνια εισέπρατταν τις πλέον αντιασφαλιστικές και αντεργατικές ρυθμίσεις και μάλιστα με συνοπτικές και ταχύτατες διαδικασίες.
Για τη ΓΣΕΕ τόσο ο αντιασφαλιστικός νόμος Ν 3655/08 όσο και η πραγματική και χωρίς όρους και προϋποθέσεις αναγνώριση της διαδοχικής ασφάλισης παραμένει ο υπαριθμόν ένα διεκδικητικός στόχος, αίτημα που θα υποβληθεί στη νέα Κυβέρνηση με την απαίτηση για άμεση ικανοποίηση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα