ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27/3/17

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

O Πρωθυπουργός αφού ετοιμάζεται να τα παραδώσει όλα στους δανειστές,επιχειρεί τώρα να μεταθέσει τις ευθύνες για τις δικές του αποφάσεις στα συνδικάτα.

Με μία επίθεση λάσπης άνευ προηγουμένου, χαρακτήρισε από τη διάσκεψη της Ρώμης, οπισθοφυλακή τα συνδικάτα της χώρας, ενώ αναπαράγει το συνειδητό ψέμα των συνεργατών του, για συμπαράταξη των συνδικάτων στο στρατόπεδο του«ΝΑΙ» την περίοδο του δημοψηφίσματος.

Αυτή είναι η δήλωση από τον Πρωθυπουργό της χώρας, που μετέτρεψε ενμια νυχτί το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού σε «ΝΑΙ» για ένα επαχθέστερο μνημόνιολιτότητας.

Η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού μιλάει για κοινωνικό κεκτημένο καιΕυρωπαϊκή κανονικότητα αλλά δεν απαντάει στο ερώτημα, «σε ποια άλληΕυρωπαϊκή χώρα Υπουργός θα είχε καταδικαστεί για ψεύδη και συκοφαντικήδυσφήμιση, όπως συνέβη με Υπουργό αυτής της Κυβέρνησης, σχετικά με τη στάσητης ΓΣΕΕ στο δημοψήφισμα και θα παρέμενε ακόμα στη θέση του;».

– Η Κυβέρνηση όμως είναι αυτή που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο.

– Η Κυβέρνηση είναι αυτή που δέχτηκε να τεθούν τα πάντα εκ νέου στοτραπέζι των διαπραγματεύσεων.

– Η Κυβέρνηση είναι αυτή που ετοιμάζεται να αποδεχθεί και να εφαρμόσεινέα σκληρά και επώδυνα μέτρα.

Για την αποκάλυψη της αλήθειας την οποία εντέχνως προσπαθεί να κρύψειαυτή η κυβέρνηση, υπενθυμίζουμε τα εξής:

 Τα ελληνικά συνδικάτα είναι αυτά που πραγματοποίησαν τα τελευταίαχρόνια 42 Απεργίες.

 Τα συνδικάτα είναι εκείνα που προσέφυγαν στα δικαστήρια και στα διεθνήόργανα κατά των μνημονίων διατηρώντας δυνατή την παρουσία και τησυλλογική φωνή των εργαζομένων στην Ελλάδα.

 Τα συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το σύνολοτων μνημονιακών νόμων και δικαιώθηκαν για τη μονομερή προσφυγή στηδιαιτησία.
 Τα συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΕπιτροπήΑνθρωπίνων Δικαιωμάτων) και δικαιώθηκαν ανάμεσα σε άλλα και για τονυποκατώτατο μισθό, για τους νέους κάτω των 24 ετών και εκκρεμεί η νέααπόφαση για τα μνημονιακά μέτρα, που παραβιάζουν τα ανθρώπιναδικαιώματα.

 Τα συνδικάτα προσέφυγαν από την πρώτη στιγμή το 2010, στη ΔιεθνήΟργάνωση Εργασίας, με σειρά αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων, ενώκατατέθηκαν ήδη και νέες προσφυγές, με την παρουσία του ILO στην Ελλάδανα οφείλεται σε αυτές τις προσφυγές.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του όμως είναι που ελέγχονται γιατί δενεφαρμόζουν αυτές τις αποφάσεις.

Ξεχνά ο Πρωθυπουργός τη συμφωνία ΓΣΕΕ-Εργοδοτικών οργανώσεων για ταεργασιακά (Γενεύη 2014 – Υπό την Προεδρία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας), ηοποία επικαιροποιήθηκε τον Ιούλιο του 2016 και για την οποία ο τότε ΥπουργόςΕργασίας υποστήριξε ΔΗΜΟΣΙΑ ότι αποτελεί την «Εθνική κόκκινη γραμμή».

Φαίνεται λοιπόν ότι ο πρωθυπουργός αμφισβητεί με εμφανή σκοπό και στόχο τιςπροσπάθειες των εργαζομένων και ετοιμάζεται να παραβιάσει για μία ακόμη φοράτις δικές του «κόκκινες γραμμές».

Υπαινίσσεται με τον τρόπο αυτό ότι ηγείται μια χώρας που δεν αγωνίζεται;

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κουνά το δάκτυλο στουςεργαζόμενους, οι οποίοι είναι αυτοί που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνιατα βάρη της κρίσης και των μνημονίων.

Και επειδή ο χρόνος των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχωντης χώρας είναι πολύτιμος και τα προβλήματά τους πολλά, η ΓΣΕΕ καλεί τηνΚυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τις συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες θέσειςτων συνδικάτων, τις οποίες της αποστείλαμε ως διαπραγματευτικό εργαλείο εδώκαι αρκετό καιρό και αφορούν, στην αποκατάσταση της συλλογικής και ατομικήςπροστασίας των εργαζομένων.

Τα μνημόνια ούτε τα διαπραγματεύονται, ούτε τα υπογράφουν και ούτε ταστηρίζουν τα συνδικάτα.

Τα διαπραγματεύονται, υπογράφουν και ψηφίζουν οι Κυβερνήσεις.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύθηκε, υπέγραψε και ψήφισε τοδικό της Μνημόνιο και με τα όσα λέει και κάνει, μας προετοιμάζει για ένα ακόμη…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα