Επαίσχυντη

Παρά το ότι με επίσημα στοιχεία δεν είχε περιέλθει σε γνώση της ΓΣΕΕ ότι υπεγράφη επιχειρηματική σύμβαση στον κλάδο των εταιρειών υπηρεσιών ασφαλείας, τα δημοσιεύματα στον τύπο ήταν αποκαλυπτικά.

Βρέθηκαν «πρόθυμοι συνδικαλιστές» πριν καν η Κυβέρνηση τολμήσει να νομοθετήσει πρόβλεψη του επικαιροποιημένου μνημονίου για κατίσχυση των Επιχειρησιακών Συμβάσεων έναντι της κλαδικής και της Εθνικής ΣΣΕ, να υπογράφουν σύμβαση κατώτερη αυτών.

Αυτή η επαίσχυντη σύμβαση δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα καθώς ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι καλύπτονται από την κλαδική Σύμβαση και την ΕΓΣΣΕ.

Αποτελεί πρόκληση όταν το ζήτημα των συμβάσεων βρίσκεται στην «κλίνη του Προκρούστη» να σπεύδουν συνδικαλιστές να υπογράφουν τον «ακρωτηριασμό» τους και μάλιστα αναφερόμενοι σε σχετική πρόβλεψη του μνημονίου ΠΡΙΝ ΚΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σπεύσει να την ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ (!!). Όταν μάλιστα γι’ αυτό το θέμα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχει εκφραστεί δημοσίως και προς την Τρόϊκα για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια ρύθμιση.

Καλούμε την ηγεσία της Ομοσπονδίας (ΟΜΥΠΑΕ) να ανακαλέσει, να ακυρώσει και να καταγγείλει αυτή την επαίσχυντη «σύμβαση». Την Διοίκηση του ΗΣΑΠ ΑΕ να μην αποδειχτεί και να μην εφαρμόσει αυτή την παράνομη «σύμβαση» και την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, να την επιστρέψει ως απαράδεκτη και παράνομη.

Η ΓΣΕΕ αποστέλλει επιστολή προς την Εταιρία “G4S SECURE SOLUTION SA” και προς τον ΗΣΑΠ ΑΕ απαιτώντας την μη εφαρμογή αυτής της απαράδεκτης συμφωνίας.

ΥΣ. Την ώρα έκδοσης του Δ.Τ. της ΓΣΕΕ έσπευσαν οι υπογράφοντες συνδικαλιστές να μιλήσουν περί τυπογραφικού λάθους. Ας αφήσουν τα κόλπα. Αν έστω και εκ των υστέρων θέλουν να διορθώσουν το «λάθος τους», οφείλουν να απαλείψουν άμεσα τη Παράγραφο ΙΙ, του Aρθρου 2 αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας υπονόμευσης των Συλλογικών Συμβάσεων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα