Εκτίναξη των ελλειμμάτων και τους χρέους

Οι σημερινές αποφάσεις της EUROSTAT, επισημοποιούν δυστυχώς την κατάρρευση των δημόσιων οικονομικών της χώρας μας.
Η 5η μέσα σε τέσσερις μήνες αναθεώρηση του ελλείμματος (η σημερινή μάλιστα από το 3,6 στο 5% του ΑΕΠ) αποδεικνύει όχι μόνο την έλλειψη αξιοπιστίας και σοβαρότητας, δυστυχώς όμως και την τεράστια ευθύνη διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών που εκτόξευσαν το έλλειμμα και το χρέος της χώρας στο 97% του ΑΕΠ, σε μια περίοδο μάλιστα που ασκούνται οι πιο σκληρές αντεργατικές πολιτικές.
Τα αρνητικά αυτά μεγέθη είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που χρησιμοποιούν το κρατικό χρήμα για τη διεύρυνση των προνομίων και των κερδών του κεφαλαίου και τη δραματική μείωση των κοινωνικών και οικονομικών παροχών στους εργαζομένους.
Τα προτεινόμενα και σχεδιαζόμενα νέα μέτρα φοροεπιδρομής, λιτότητας και νέας δραματικής περικοπής των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων για εξοικονόμηση επιπλέον 5,5 ΔΙΣ€, θα οδηγήσουν στο περιθώριο και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας μας.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση έστω και τώρα να κατανοήσει ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλες αντοχές και οικονομικές δυνατότητες για αυτό επιβάλλεται να αλλάξει άμεσα και ριζικά την ασκούμενη οικονομική πολιτική.
Επιβάλλεται να αντιμετωπίσει άμεσα την παραοικονομία, την φοροδιαφυγή και φοροκλοπή, να εισπράξει τους φόρους από τους έχοντες και κατέχοντες, τους τραπεζίτες και τους επιχειρηματίες.
Σε διαφορετική περίπτωση τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά για να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο επίπεδο διαβίωσης και να επιβάλλουν δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα