ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6/6/18

ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

Η κατάθεση του Ν/Σ για ρυθμίσεις για την αδήλωτη εργασία –προϊόν της κοινής δουλειάς Κυβέρνησης, Εργοδοτικών Οργανώσεων, ΓΣΕΕ υπό την αιγίδα του ILO (Διεθνούς Γραφείου Εργασίας) – έκρυβε, πέραν των άλλων, ένα «φασούλι»!

Τα «άλλα» είναι η αγνόηση κεντρικών προτάσεων της ΓΣΕΕ (π.χ ελάχιστη σύνθεση προσωπικού και τρόπος της νέας «αρχιτεκτονικής» του προστίμου).

Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί διάταξη με την οποία επιχειρεί να αναβαθμίσει σε κεντρικό κοινωνικό διαπραγματευτή (κοινωνικό εταίρο) την περιφερειακή εργοδοτική οργάνωση των Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ).

Δεν γνωρίζουμε –αν και βάσιμα υποψιαζόμαστε– προϊόν τί είδους συναλλαγής, διευθετήσεων και κυβερνητικών προσδοκιών αποτελεί το πρωτοφανές «δώρο-ρουσφέτι» των κυβερνώντων προς μια περιφερειακή εργοδοτική οργάνωση.

Αυτό που σίγουρα όμως γνωρίζουμε είναι ότι με τέτοιες ενέργειες υποβαθμίζεται και ουσιαστικά ακυρώνεται η ευρωπαϊκή ιδέα και πρακτική των κοινωνικών εταίρων και του κοινωνικού διαλόγου.

Αποτελεί ταυτόχρονα ένα ύποπτο και πονηρό «νεύμα-σήμα» των κυβερνώντων προς άλλες κλαδικές ή περιφερειακές εργοδοτικές οργανώσεις ότι μπορεί να προσβλέπουν στην αναβάθμισή τους σε κοινωνικούς εταίρους αρκεί να είναι αρεστοί και πειθήνιοι στα κυβερνητικά κελεύσματα.

Καθόλου απρόσμενο. Καθόλου παράδοξο.

  • Αυτή η Κυβέρνηση είναι η μοναδική στην ιστορία της χώρας που έχει αρνηθεί να συναντηθεί –έστω και κατ’ επίφαση– με τη ΓΣΕΕ.
  • Αυτή η Κυβέρνηση συναντάται συχνά πότε σε διμερές και πότε σε πολυμερές επίπεδο με τους εργοδότες και αποφασίζουν «…για εμάς, χωρίς εμάς» (πχ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών).
  • Αυτή η Κυβέρνηση κάνει το «άσπρο-μαύρο» διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις πότε ότι έχει την στήριξη των ευρωπαϊκών και πότε των διεθνών συνδικάτων παρά το ότι επισήμως όλοι την διαψεύδουν και στηρίζουν τη ΓΣΕΕ και τα Ελληνικά συνδικάτα καταγγέλλοντας την κυβερνητική πρακτική.

Η Κυβέρνηση όμως των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει απτόητη την προπαγάνδα για την «αφωνία» των συνδικάτων. Νομίζουν ότι απλά…ψιχαλίζει!!

Θα έρθει η στιγμή που οι επιλεκτικές και εκλεκτικές σχέσεις της Κυβέρνησης -καθώς και οι σκοπιμότητες– θα αποκαλυφθούν.

Μέχρι τότε ελπίζουμε να μην έχει γίνει «κοινωνικός εταίρος» ο Σύνδεσμος Κυβερνητικών Εργοδοτών.

                                                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα