Εγκληματική απαξίωση της ΕΛΒΟ Θεσσαλονίκης

Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται με τον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ Θεσ/νίκης, οι οποίοι παλεύουν για την σωτηρία της αμυντικής βιομηχανίας και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Η απαίτηση και ο αγώνας των εργαζομένων στοχεύει στην ενίσχυση του ρόλου και του έργου της μεγαλύτερης βιομηχανικής μονάδας αμυντικού υλικού της Β.Ελλάδας, η οποία παίζει καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση της εθνικής ανεξαρτησίας και αυτονομίας της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Είναι αδιανόητο για τη χώρα μας που διαθέτει τεράστια ποσά για την προμήθεια αμυντικών συστημάτων να μην απαιτεί και να μην εξασφαλίζει ουσιαστικά αντισταθμιστικά οφέλη, την μέγιστη εθνική προστιθέμενη αξία και την ουσιαστική συμμετοχή των Ελληνικών Εταιριών.
Η απαξίωση και η υπονόμευση της προοπτικής της ΕΛΒΟ Θεσ/νίκης αφενός ενισχύει τους μεταπράτες αντιπροσώπους και τις πολυεθνικές κατασκευαστικές, αφετέρου οδηγεί στην απόλυση και στην ανεργία τους 600 εργαζόμενους, σε μια περιοχή της χώρας που δοκιμάζεται από τα δραματικά ποσοστά ανεργίας.
Απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας την αναθεώρηση της πολιτικής προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να εξασφαλίζεται η συμπαραγωγή και η ουσιαστική συμμετοχή της ΕΛΒΟ και των άλλων ελληνικών εταιριών, στα υλικά και συστήματα που προμηθεύεται η χώρα μας.
Η ανεργία στη χώρα μας δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια και γενικόλογες διακηρύξεις αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές και πρακτικές που θα ενισχύουν την συμμετοχή των Ελληνικών εταιρειών και την απασχόληση των Ελλήνων εργαζομένων.
Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων, αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην Αμυντική Βιομηχανία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα