Δραματική εξέλιξη της ανεργίας

Η λήψη εδώ και τώρα μέτρων για την αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας δεν αποτελεί απλά απαίτηση αλλά επιτακτική ανάγκη.

Τα σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταγράφουν την ανεργία στο 22,5% τον Απρίλιο 2012 από 22% τον Μάρτη με τη λίστα όμως της πραγματικής ανεργίας να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Απαιτούμε όχι πλέον γενικόλογες κυβερνητικές εξαγγελίες αλλά τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων ώστε να αποτραπεί η εκτίμηση-πρόβλεψη για εκτίναξη της πραγματικής ανεργίας στο 26% στο τέλος του 2012.

Η έκρηξη της ανεργίας σε συνδυασμό με τις εργοδοτικές πρακτικές συνεπικουρούμενες από τα μνημονιακά μέτρα και την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση του εργατικού εισοδήματος, αλλά και των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Δεν υπάρχει άλλη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας από την αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής με την εφαρμογή μέτρων που θα ενισχύουν την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία, αλλά και μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα