Δήλωση Γεν. Γραμ. ΓΣΕΕ

” Ζητείται άμεσα επιστροφή στη λογική, στο μέτρο και τη μετριοπάθεια “

Την ώρα που η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ κρέμεται από μια κλωστή, την ώρα που η δημοσιονομική κρίση τείνει να μετατραπεί σε ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, η τρόικα εξακολουθεί με αμείωτη ένταση να εκβιάζει για νέα οριζόντια προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της “καταστροφικής συνταγής” που καταδίκασε τους Έλληνες πολίτες στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, διέλυσε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον παραγωγικό ιστό αναδιανέμοντας περισσότερα από 65δις€ από τους “πολλούς” προς τους γνωστούς “λίγους”.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Δανειστές με μοναδικό τους εταίρο το “λόμπι” της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ αγνοούν προκλητικά τις δυσβάσταχτες θυσίες του ελληνικού λαού ζητώντας συνεχώς μέτρα με υφεσιακό περιεχόμενο, τιμωρητικό και εξοντωτικό χαρακτήρα.

Τελευταίο κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί η εισήγηση του Δ.Ν.Τ. για περαιτέρω μειώσεις στον κατώτατο μισθό, όταν οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν κατακρημνιστεί με τη νομοθετική παρέμβαση (-22% και 32% για τους νέους έως 25 ετών), την καταστρατήγηση του καθεστώτος των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, την περιστολή ή κατάργηση επιδομάτων και τριετών δημιουργώντας στρατιές φτωχών εργαζομένων.

Ενώ, λοιπόν, δια στόματος Πρωθυπουργού ακούμε ότι οι αξιώσεις της τρόικα κινούνται στα όρια του παραλογισμού, ο Υπουργός Οικονομικών ανταλλάσει email και επιστολές προθέσεων για δεσμεύσεις με ΝΕΑ επώδυνα μέτρα για την κοινωνία και την οικονομία.

Την ίδια ώρα κάποιοι χορεύουν το γνωστό βαλς του “λαϊκισμού” και νομίζουν ότι μπορούν να διαπραγματευτούν με όρους μουσικών οργάνων και παραδοσιακών χορών επαναφέροντας στις μνήμες μας τα κούφια συνθήματα της εποχής του 1981.

Η “αναγκαία πολιτική σταθερότητα” της πατρίδας μας, δεν επιτυγχάνεται με την συνέχιση της ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ και την αποδοχή και εφαρμογή των παράλογων απαιτήσεων της τρόικα!!!

Πολιτική σταθερότητα δεν επιτυγχάνεται όταν:

  • 4 εκατομ. πολίτες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας
  • 1,5 εκατομ. συμπολιτών μας είναι άνεργοι
  • 400 χιλ. οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα
  • 250 χιλ. παιδιά υποσιτίζονται
  • 1 εκατομ. εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από 2 έως και 12 μήνες.

Η πολιτική σταθερότητα απαιτεί ΟΡΘΙΑ την κοινωνία, χωρίς τρομοκρατικά διλήμματα, χωρίς δαιμονοποίηση των αγορών, αλλά όμως και χωρίς υποταγή στις αγορές!!!

Η πολιτική σταθερότητα απαιτεί αμοιβαίο σεβασμό των αγορών προς την πολιτική, των πολιτικών προς τις αγορές, και κυρίως των πολιτικών και των αγορών προς τους ΠΟΛΙΤΕΣ.

Για όλα τα παραπάνω, χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι να επαναφέρουν στο δημόσιο διάλογο το ΜΕΤΡΟ και την ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ, την κοινή λογική και το αυτονόητο με στόχο μια σκληρή και πετυχημένη αναδιαπραγμάτευση της λάθους συνταγής των μνημονίων!!!

Η κοινή λογική και το αυτονόητο οδηγεί στην κοινή προκοπή, το μέτρο και η μετριοπάθεια απέναντι στους παραλογισμούς και την ανευθυνότητα είναι η ενδεδειγμένη ΛΥΣΗ στα αδιέξοδα που έχει περιέλθει η χώρα μας.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα