ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ

25/7/16
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας των λιπασμάτων Καβάλας, η οποία παράνομα και καταχρηστικά συνεχίζει τις απολύσεις, φθάνοντας στο σημείο να απολύει συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, με την κυβέρνηση να ακολουθεί απλά το ρόλο του παρατηρητή.
Μέσα σε ένα μήνα ο αριθμός των απολυμένων έφτασε τους 51, μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων, που από τις αρχές Απριλίου δίνουν έναν δύσκολο αγώνα για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία.
Το απύθμενο θράσος του συγκεκριμένου εργοδότη δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο και ατιμώρητο.
Η ΓΣΕΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και ουσιαστικά, τηρώντας το νόμο.
Είναι τουλάχιστον περίεργο πώς επιτρέπεται σε έναν επιχειρηματία να προχωρά σε εκφοβισμούς και μηνύσεις εργαζομένων, να ιδρύει εταιρείες φαντάσματα, να μεταβιβάζει το παραγωγικό έργο σε αυτές, με στόχο την πτώχευση της μητρικής εταιρείας και κατ΄επέκταση την αποποίηση κάθε υποχρέωσής του.
Η Συνομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας, που μαζί με το Εργατικό Κέντρο Καβάλας και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία, αγωνίζονται ώστε να προστατεύσουν τη δουλειά τους αλλά και τις συνθήκες εργασίας τους.
Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε προκήρυξε από αύριο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στον κλάδο των λιπασμάτων με στόχο να ασκηθούν πιέσεις ώστε να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα και να δοθεί τέλος στην «ανήθικη επιχειρηματικότητα».
Η ΓΣΕΕ απαιτεί την ουσιαστική παρέμβαση της κυβέρνησης αφού μέχρι τώρα η συγκεκριμένη εργοδοσία έχει αφεθεί ελεύθερη να εφαρμόζει επιχειρηματικά τερτίπια, με τους εργαζόμενους να παραμένουν απροστάτευτοι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα