Συνάντηση ΓΣΕΕ – ΟΤΟΕ

Δυναμικές πρωτοβουλίες υπεράσπισης των Συλλογικών Συμβάσεων, που απειλούνται από τις κατευθύνσεις του 3ου επικαιροποιημένου μνημονίου που απευθύνεται στην Κυβέρνηση, θα αναλάβει η ΓΣΕΕ, δεδομένου ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις αποτελούν τη θεσμική ασπίδα της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και, ταυτόχρονα, βασικό λόγο υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος.
 
            Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Προεδρείο της ΓΣΕΕ μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.
 
            Η συνάντηση των Προεδρείων ΓΣΕΕ – ΟΤΟΕ έγινε μετά από αίτημα και σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, η οποία ανέλυσε τις επιθέσεις που προετοιμάζουν οι τραπεζίτες στις Συλλογικές Συμβάσεις, οι οποίες στοχεύουν στην δραστική περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων στις Τράπεζες, αλλά και στην κατάργηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
 
            Η ΟΤΟΕ, τόνισε, ότι οι τραπεζίτεςαμφισβητούν απροκάλυπτα τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων και με την υποστήριξη της Τρόικας στην οποία παρεμβαίνουν επιδιώκουν την οριζόντια μείωση του μισθολογικού κόστους στις Τράπεζες και την απελευθέρωση των απολύσεων μέσω της ισοπέδωσης των Κανονισμών Εργασίας.
 
            Στην κατεύθυνση αυτή πιέζουν την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανάλογες νομοθετικές παρεμβάσεις, δηλαδή «να κάνει τη βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό τους προκειμένου να προχωρήσουν ανενόχλητοι στην υλοποίηση των αντεργατικών τους επιδιώξεων, με πρόσχημα την βελτίωση της ρευστότητας.
 
            Η ΓΣΕΕ, επεσήμανε, ότι ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων έχει ευρύτερα συνδικαλιστικά, πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι προστατεύεται από το Σύνταγμα και τις Δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος και η υπεράσπισή του δεν αποτελεί μόνο βασικό καθήκον του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και υποχρέωση της πολιτείας.
 
            Τόνισε, ιδιαίτερα ότι, αν η Κυβέρνηση ενδώσει στις απαιτήσεις της Τρόικας και των Τραπεζιτών και προχωρήσει σε νομοθετικές παρεμβάσεις κατάργησης ή έστω αλλοίωσης του χαρακτήρα των Συλλογικών Συμβάσεων, θα συναντήσει την καθολική αντίσταση όλων των εργαζομένων της χώρας, αλλά και των Διεθνών Οργανισμών Εργασίας.
 
            Η ΓΣΕΕ κατέληξε, στην ανάγκη του πολιτικού συντονισμού όλων των κλάδων που δέχονται ανάλογες επιθέσεις και της συνολικής δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος στο σύνολό του, με αιχμή της αντιπαράθεσής του, στην κυβερνητική πολιτική που ασκείται στα πλαίσια των κατευθύνσεων του μνημονίου και αφορά στους εργαζόμενους, στους ανέργους και στην ελληνική κοινωνία που πλήττονται από αυτήν, ενώ την ίδια ώρα οι οικονομικά ισχυροί, τα μεγαλοστελέχοι και τα Golden Boys των επιχειρήσεων παραμένουν ανέπαφοι.                 

    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα