Παράνομες και Προκλητικές Απολύσεις στην COSMOTE

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη και ριζική διαφωνία της στην απόφαση της διοίκησης της COSMOTE να πραγματοποιήσει 120 απολύσεις.

Εταιρία που ελέγχεται κατά πλειοψηφία απ’ τη D.Telecom και το Ελληνικό Δημόσιο και υποτίθεται ότι έχει αυξημένη κοινωνική ευθύνη!

 Με την απόφαση αυτή η Διοίκηση της COSMOTE και ο κος Τσαμάζ ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας και αναλγησίας, γιατί πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πλέον κερδοφόρα εταιρία κινητής τηλεφωνίας, με την μεγαλύτερη παραγωγικότητα και την χαμηλότερη μισθολογική δαπάνη, σε επίπεδο Ε. Ένωσης.

Οι απολύσεις αυτές υποτίθεται ότι αποφασίζονται για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους στο οποίο όμως αθροίζονται οι πλουσιότατες και προκλητικότατες αμοιβές, τα bonus, τα stock options και οι ειδικές παροχές των επιτελικών και διευθυντικών στελεχών της εταιρίας, για τα οποία δεν γίνεται καμιά περικοπή και συζήτηση.

 Αποτελεί δε διπλή πρόκληση η απόφαση αυτή, γιατί πραγματοποιείται σε μια περίοδο έκρηξης της ανεργίας και των απολύσεων, μόνο και μόνο για να διατηρήσει την κερδοφορία της η D.Telecom.

Καλούμε την Κυβέρνηση, τον μέτοχο του Ελληνικού Δημοσίου και το Υπ. Εργασίας να παρέμβουν άμεσα και να επιβάλλουν την ανάκληση αυτής της παράνομης και αντικοινωνικής απόφασης των ομαδικών απολύσεων στη COSMOTE. Σε διαφορετική περίπτωση οι αντιδράσεις των εργαζόμενων θα είναι άμεσες και δυναμικές.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα