Δελτίο Τύπου – Ολοκληρώνεται το έγκλημα κατά των εργαζόμενων

Με την έκδοση της ερμηνευτικής εγκυκλίου για τα εργασιακά κατ’ εφαρμογή του μνημονίου σφαγιάζονται οι μισθοί, ημερομίσθια, καταργούνται οι ΣΣΕ και ολοκληρώνεται έτσι το «ειδεχθές έγκλημα» κατά των εργαζομένων.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την Τρόϊκα και καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη μεθοδευμένη και ψευδεπίγραφη επίκληση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας η οποία απλά παραδίδει τους εργαζόμενους στο έλεος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Η εφαρμογή αυτής της εγκυκλίου προκαλεί την πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδήματος, μιας και μεταφέρει πάνω από 6δισ.€/ετησίως από τους εργαζόμενους προς τους εργοδότες, αυξάνοντας προκλητικά την κερδοφορία τους, την ύφεση και την ανεργία.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που η ακρίβεια στην αγορά οργιάζει και ταυτόχρονα η φοροεπιδρομή του Κράτους κορυφώνεται.

Καλούνται οι εργοδότες να τιμήσουν την υπογραφή τους και τις δεσμεύσεις τους προχωρώντας σε υπογραφή των ΣΣΕ χωρίς καμιά μείωση μισθών και ημερομισθίων και χωρίς τις βάρβαρες ανατροπές των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο (ήδη ολοκληρώνεται η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια) ώστε να ακυρωθούν αυτά τα καταφανώς παράνομα και αυθαίρετα νομοθετικά τερατουργήματα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα