ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-“ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3/7/2015

             “ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΛΗΜΜΑΤΑ”

            Η ΓΣΕΕ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν συμμετέχει σε κομματικά παιχνίδια και αγωνίζεται για την ενότητα των εργαζομένων και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

            Η θέση και η στάση της Συνομοσπονδίας στο επικείμενο δημοψήφισμα διαμορφώθηκε αποκλειστικά και μόνο από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εργαζομένων τους οποίους και εκπροσωπεί. Την ίδια στάση και θέση κρατούν σύσσωμα τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσακαλώτος (προκειμένου να επιχειρηματολογήσει εις βάρος της ΓΣΕΕ), την θέση των οποίων προφανώς και “αγνοεί” ο κύριος Υπουργός. Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι τόσο τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα, δια της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), όσο και τα Διεθνή Συνδικάτα, στηρίζουν πλήρως τις αποφάσεις και τις τοποθετήσεις της ΓΣΕΕ, όση προσπάθεια κι αν καταβάλλεται από ορισμένους για να μην δημοσιοποιηθούν οι θέσεις αυτές.

            Όσο για τη δυσαρέσκεια του αναπληρωτή υπουργού των διεθνών οικονομικών σχέσεων, ο οποίος προχώρησε σήμερα σε μία παραδοχή που επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη θέση και τη στάση της ΓΣΕΕ απέναντι στο επικείμενο δημοψήφισμα, δηλαδή να ταχθεί ΚΑΤΑ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ (ελληνικών ή ξένων) και ΚΑΤΑ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το ερώτημα του οποίου χαρακτήρισε ψευδεπίγραφο και διχαστικό και τη σταθερή της θέση για την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας,   τον ενημερώνουμε ότι οι θέσεις μας αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ, οι οποίες ελήφθησαν με συντριπτική πλειοψηφία.

Η ΓΣΕΕ είναι υπόλογη απέναντι στους εργαζόμενους τους οποίους δεν θέλει να διχάσει, η κυβέρνηση και οι υπουργοί της είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό.

Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

 

 

                                                                              ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

             

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα