ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ “ΣΠΑΝΕ” ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ – ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1/6/16

ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ “ΣΠΑΝΕ” ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ – ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας Τ.Ο.Ξ.Ε Α.Ε., που έχει στην εκμετάλλευσή της τα Ξενοδοχεία Metropolitan στη Θεσσαλονίκη και Theoxenia στη Χαλκιδική, η οποία μετερχόμενη τις γνωστές τακτικές της “ανήθικης επιχειρηματικότητας”, ουσιαστικά “σπάει” ακόμα και τα μνημονιακά νομοθετημένα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία “ενθαρρύνοντας” την ίδρυση Ένωσης Προσώπων, τα λεγόμενα “κίτρινα σωματεία”, δίχως να εξασφαλίζεται ουσιαστική και τυπική εκπροσώπηση και αντιπροσωπευτικότητα του προσωπικού, επιβάλει επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας και όρους εξαθλιωτικούς, επιδιώκοντας μεγιστοποίηση κερδών, με ταυτόχρονη φτωχοποίηση του προσωπικού. Κι όλα αυτά την ώρα που ο τουρισμός της πόλης καταγράφει συνεχή αύξηση και η κίνηση στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Το “παράδοξο” όμως δεν είναι η αντεργατική συμπεριφορά της Τ.Ο.Ξ.Ε. Α.Ε, αλλά το γεγονός ότι η σχετική σύμβαση, που “σπάει” ουσιαστικά τον κατώτατο νομοθετημένο – μνημονιακό μισθό, είναι αναρτημένη σε περίοπτη θέση, στον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (;;;) και συγκεκριμένα στη διεύθυνση:
http://www.ypakp.gr/uploads/docs/9661.pdf

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, τις εξηγήσεις και την αντίδραση των οποίων αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θα πρέπει επιτέλους να πάψουν να είναι απλοί παρατηρητές (στην προκειμένη περίπτωση “παθητικοί διεκπεραιωτές αναρτήσεων”) των δρώμενων στη “ζούγκλα” της αγοράς εργασίας, αλλά επιβάλλεται να προσανατολίσουν ενεργητικά τους εποπτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς στην πάταξη τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων.

Η ΓΣΕΕ με γνώμονα το συμφέρον των ανθρώπων του μόχθου, τους οποίους και εκπροσωπεί, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο που έχει στη διάθεσή της. Τέτοια φαινόμενα θα αποκαλύπτονται άμεσα και θα αντιμετωπίζονται δυναμικά.
Όσο οι κυβερνώντες παραμένουν προσηλωμένοι, σε σκληρά και αδιέξοδα μέτρα, όσο αντιμετωπίζουν παθητικά την εργοδοτική αυθαιρεσία στην αγορά εργασίας, τόσο ο αγώνας θα αποτελεί μονόδρομο για τη Συνομοσπονδία και τις οργανώσεις – μέλη της.
                                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα