ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ

15/7/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει στη μείωση των εργασιών για την εξόρυξη λιγνίτη στο 35%, γεγονός που θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την οικονομική ζωή στη Δυτική Μακεδονία, όπου και βρίσκονται τα ορυχεία.
Η απόφαση της ΔΕΗ που φανερώνει την έλλειψη ενεργειακού σχεδιασμού από την κυβέρνηση, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την ανεργία στην περιοχή, η οποία βρίσκεται ήδη σε δραματικά επίπεδα, ενώ παράλληλα μέσω της απαξίωσης του εθνικού μας καυσίμου θα οδηγήσει τη χώρα σε σοβαρά προβλήματα στην αυτάρκεια ενέργειας.
Η Συνομοσπονδία στηρίζοντας και τον αγώνα του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας που από την πρώτη στιγμή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές επιπτώσεις από τη συγκεκριμένη απόφαση, ζητά την άμεση κατάργησή της, την καταβολή από τη ΔΕΗ όλων των χρωστούμενων στους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους με τα λιγνιτωρυχεία ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.
Πρέπει επιτέλους να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο λιγνίτης αποτελεί εθνικό πλούτο και οι μέχρι τώρα ενέργειές της δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να ξεπουλούν αυτόν τον πλούτο και να οδηγούν στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα