ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΑΣ

17/2/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΑΣ

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει την απόφαση της Διοίκησης της ΕΑΣ – κατόπιν Κυβερνητικής εντολής – να προχωρήσει σε αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, με αστείες δικαιολογίες τύπου «άρσης εμπιστοσύνης».
Οι παραπάνω απολύσεις έρχονται σε μια περίοδο που διαπιστωμένα πλέον απαξιώνεται η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία της χώρας, ενώ η ηγεσία των Ε.Α.Σ ουδόλως κινείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, αλλά ακριβώς αντίθετα, ακολουθώντας μια εξόχως αντιαναπτυξιακή στρατηγική.
Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην Αμυντική Βιομηχανία της χώρας, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και να διασφαλιστεί το σύνολο των θέσεων εργασίας.
Καλούμε την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ν’ ανακαλέσει εδώ και τώρα την εντολή απολύσεων και να εγκαλέσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τη Διοίκηση στην έννομη τάξη, εγκαταλείποντας τους αυταρχισμούς και τις τακτικές του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας.
Τέλος, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε ν’ ανοίξουν οι κερκόπορτες των απολύσεων, ενώ θα αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους και τις ομοσπονδίες Π.Ο.Ε.Μ και Ο.Ε.Χ.Β.Ε, για την ανάκληση των υφιστάμενων απολύσεων και μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα τους.
                                                                                                         

                                                                                                           ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα