ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την προκλητική νέα δικαστική απόφαση της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζεται παράνομη η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι με δικαστικές αυταρχικές και αντισυνταγματικές διατάξεις και συμπεριφορές δεν αντιμετωπίζονται και δεν λύνονται τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των εργαζόμενων και των πολιτών, απεναντίας γιγαντώνονται, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση και την οικονομία σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και κρίση.

Καλούμε την κυβέρνηση τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς να διαγράψουν οποιαδήποτε άλλη αντιδημοκρατική σκέψη και:

Να συγκαλέσουν ΑΜΕΣΑ ΣΎΣΚΕΨΗ με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ, της ΠΟΣ και των Σωματείων των εργαζομένων στα ΜΜΜ, ώστε στο πλαίσιο ενός ουσιαστικού διαλόγου και φυσικά με επίκεντρο τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ να βρεθεί λύση στα σοβαρά, ισοπεδωτικά και αντιφατικά προβλήματα που δημιουργεί το λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο της λιτότητας και των περικοπών.

Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την επιβεβαίωση της ρήσης «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα