ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΜΕ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ «ΧΕΡΙ» ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΚΑΓΕ, ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

22/9/16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΜΕ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ «ΧΕΡΙ» ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΚΑΓΕ, ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Μετά τους πανηγυρισμούς του προηγούμενου μηνός, από τη Διοίκηση του ΙΚΑ και του Υπουργείου Εργασίας, ότι δεν υπάρχει ανάγκη εσωτερικού δανεισμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην καταβολή των συντάξεων, σήμερα η Διοίκηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας ζητά έγκριση, από το Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου, να μπει «χέρι» στα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποδεικνύει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ, αλλά και τα δραματικά αποτελέσματα της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Μια απόφαση που όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα φορτώσει ακόμη περισσότερα βάρη στις πλάτες των ασφαλισμένων.

Η ΓΣΕΕ έχει κρούσει κατ΄επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα των ταμείων, πρόβλημα που δεν λύνεται με ψιλικατζίδικες τακτικές, με 1.500.000 ανέργους, με χιλιάδες εργαζόμενους να δουλεύουν με μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και με ελαστικές μορφές απασχόλησης.  

Αντί η κυβέρνηση να υποθηκεύει το μέλλον των νέων γενεών, αντί να παίρνει μέτρα που καθιστούν τους συνταξιούχους, από απόμαχους της δουλειάς, απόμαχους της ζωής, πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει πολιτικές που θα οδηγούν στην αύξηση της απασχόλησης, στην πάταξη της φοροδιαφυγής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας αλλά και την μετατροπή των συμβάσεων από μερικής σε πλήρους απασχόλησης.

Οι σχεδιασμοί για να μπει χέρι στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης των Γενεών πρέπει να εγκαταλειφθούν άμεσα.

Αλλιώς το έργο είναι γνωστό και δυστυχώς θα έχει τους ίδιους πρωταγωνιστές.

                                                                                                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα