ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11/1/17

ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εταιρίας Παπαστράτος ΑΒΕΣ, η οποία προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενου με σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα.
Η συγκεκριμένη απόλυση αποτελεί κατάφορη παραβίαση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και επιβάλλεται να ανακληθεί άμεσα.
Είναι αδιανόητο ένας εργαζόμενος με εξαιρετικές σπουδές και προσόντα, ο οποίος παρείχε κανονικά τις υπηρεσίες του στην εταιρία, να απομακρύνεται επειδή μια υποτροπή της νόσου του, τον κράτησε μακριά από τη δουλειά του για δύο εβδομάδες.
Η εταιρία μάλιστα χρησιμοποίησε το απαράδεκτο επιχείρημα της «μη επιτυχούς δοκιμαστικής περιόδου».
Η ΓΣΕΕ απαιτεί από την πολυεθνική Philip Morris, η οποία διακηρύσσει σε κάθε ευκαιρία το κοινωνικό της πρόσωπο, να παρέμβει προς την Παπαστράτος ΑΒΕΣ, θυγατρική της στην Ελλάδα, ώστε η ελληνική εταιρία να σεβαστεί τους νόμους και τα θεμελιώδη δικαιώματα και να επαναπροσλάβει άμεσα τον εργαζόμενο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα