ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗ DRUCKFARBEN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9/12/2015
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗ DRUCKFARBEN

H ΓΣΕΕ καταγγέλλει την παράνομη και προκλητική απόφαση της εταιρίας ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ (DRUCKFARBEN), η οποία προχώρησε στη μαζική απόλυση 15 εργαζομένων πωλητών της, οι οποίοι μάλιστα, καθόλου τυχαίο, είχαν ιδρύσει το Σωματείο εργαζομένων Περιοδευόντων Πωλητών (ΠΑΣΕΠΕΠ)!

Ανάμεσα στους απολυμένους είναι ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Γραμματέας του επιχειρησιακού Σωματείου της εταιρείας, που μαζί με άλλους δύο εργαζόμενους, είναι και στην αναγνωρισμένη προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Σωματείου ΠΑΣΕΠΕΠ.

Η συγκεκριμένη εργοδοτική απόφαση και γενικότερα τέτοιου είδους ενέργειες, έχουν ξεκάθαρο και αποκλειστικό στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και τη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης, γι΄ αυτό δε μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.

Η ΓΣΕΕ μαζί με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), την Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ) και τα Σωματεία των εργαζομένων, θα απαντήσουν δυναμικά, νομικά και συνδικαλιστικά στην επιχείρηση εκφοβισμού από την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση της εταιρίας και το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσουν σε άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας και στην επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα