Δελτίο Τύπου – Απρόκλητη Αστυνομική Βία κατά Απεργών

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την αστυνομική βία και την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια ,συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Mεταξύ των τραυματιών απεργών είναι και ο πρόεδρος του σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ Βασίλης Καρακίτσιος.

Με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν και ζητούσαν το αυτονόητο.Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών και να τερματιστεί η ψευτοαπασχόληση εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα.

Στην διάρκεια μιας προγραμματισμένης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και ενώ είχε υποβληθεί εδώ και μέρες στην ηγεσία του Yπουργείου Εθνικής Άμυνας αίτημα συνάντησης ,οι αστυνομικές αρχές επέδειξαν πρωτοφανή βαρβαρότητα κατά των εργαζομένων.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι της χώρας μας εξαθλιώνονται και η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση από τις πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικα, τέτοιου είδους ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία και καταρρίπτουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα.

Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο αντί να λαμβάνει τις αναγκαίες αποφάσεις και να υλοποιεί τις υποσχέσεις ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των ναυπηγείων ,τρομοκρατεί, αδιαφορεί ,κινδυνολογεί και συκοφαντεί τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα ναυπηγεία και την αυριανή απεργία της ΠΟΕΜ ένας αγώνας που αφορά στα δικαιώματα τους αλλά και στη διασφάλιση των συμφερόντων της Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής οικονομίας

Γι’ αυτό και ο αγώνας των εργαζόμενων θα συνεχιστεί μέχρι να δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση δεδομένου ότι με ξυλοδαρμούς και συλλήψεις το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η αναπαραγωγή των αδιεξόδων.

Όλοι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση και με το Πανεργατικό Συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 8/10/2012 στις 6μμ στο Σύνταγμα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα