Δεκτό το αίτημα της ΓΣΕΕ για συγκοινωνιακή διασύνδεση της ΒΙ.ΠΕ Σίνδου με τη Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1/4/24
ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΒΙ. ΠΕ ΣΙΝΔΟΥ
ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ένα σημαντικό αίτημα χιλιάδων εργαζομένων στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου για συγκοινωνιακή διασύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, ικανοποιείται από τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ κατόπιν αιτήματος της ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλε τον περασμένο μήνα επιστολή στη Διοίκηση του Οργανισμού διεκδικώντας το σχεδιασμό τακτικών δρομολογίων λεωφορείων που θα εισέρχονται εντός της ΒΙ.ΠΕ, ώστε οι χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενοι των δραστηριοποιούμενων εκεί επιχειρήσεων να μετακινούνται φθηνά και με ασφάλεια.

Το θέμα έθεσε σήμερα στη Διοίκηση του ΟΑΣΘ και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ως επικεφαλής του κλιμακίου της Συνομοσπονδίας, στο πλαίσιο των δράσεων της ΓΣΕΕ για τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17 Απριλίου.

Στη συνάντηση τονίστηκε εκ νέου η αναγκαιότητα λεωφορειακής διασύνδεσης της ΒΙ.ΠΕ  με το κέντρο της πόλης και αντίστροφα, με δεδομένο το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται καθημερινά αφού χρειάζονται από 2 έως και 5 συγκοινωνίες για να φτάσουν στην εργασία τους. Παράλληλα υφίστανται μεγάλη οικονομική επιβάρυνση αφού σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να μετακινούνται με τα οχήματά τους. Η κίνηση αυτή βοηθά επίσης στην αποσυμφόρηση των οδικών δικτύων και περιορίζει την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών λόγω των έργων του Flyover.

Η Διοίκηση του ΟΑΣΘ κατανοώντας το δίκιο αίτημα, ανταποκρίθηκε άμεσα προχωρώντας σε δρομολόγια διασύνδεσης.

Η Συνομοσπονδία, εκφράζει την ικανοποίηση της για αυτή την εξέλιξη και δηλώνει ότι ο αγώνας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της εργασίας, είναι πολυεπίπεδος και καθημερινός.

 

                                                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα