Χρήζουν άμεσης διερεύνησης οι καταγγελίες των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης για τα αίτια του εργατικού ατυχήματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29/6/23
XΡΗΖΟΥΝ ΑΜΕΣΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, μετά και το εργατικό ατύχημα που έγινε πρόσφατα στο εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου και οδήγησε στο σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου.
Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο έργο, έχουν κρούσει κατ’ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου προχωρώντας σε καταγγελίες για πολλές ανεξέλεγκτες εργολαβίες και έχουν επισημάνει μεταξύ άλλων τους κινδύνους από τη χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας κατά την εκτέλεση των εργασιών.
Η Συνομοσπονδία, στηρίζει το διαχρονικό αγώνα του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης και έχει συμμετάσχει σε συνεδριάσεις της επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας, αναδεικνύοντας από κοινού τις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας που επικρατούν.
Καλούμε την ανάδοχο κοινοπραξία καθώς και το Ελληνικό ΜΕΤΡΟ να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας κατά την εκτέλεση του έργου και την πλήρη στελέχωσή του ως προς τις θέσεις εργασίας που απαιτούνται για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών ενόψει της επιτάχυνσης αυτών.
Παράλληλα οι αρμόδιες διοικητικές, δικαστικές και εισαγγελικές αρχές είναι υπεύθυνες να προχωρήσουν άμεσα σε ελέγχους ώστε να διερευνηθούν τα αίτια για το πρόσφατο ατύχημα και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν.

                                                                                                          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα