Απροκάλυπτη και εκδικητική απόφαση της Ε.Ε. για την Κύπρο

   Επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας με φόντο τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου και σε βάρος των λαών της περιοχής ειδικότερα της Κύπρου, παίζονται μέσω της χρηματοδότησης των Κυπριακών Τραπεζών.
   Η πρωτοφανής απόφαση για παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα δεν πλήττει μόνο την Κύπρο και ειδικότερα τους μικροκαταθέτες αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αξιοπιστία και το ρόλο των τραπεζών.
   Η δογματική εμμονή των ευρωπαίων ηγετών στη βάρβαρη λιτότητα, δημιουργεί τεράστια μείωση της ζήτησης σ’ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί το 2012 αλλά και η πρόβλεψη για το 2013, δείχνουν ότι ΟΛΟΙ οι κλάδοι της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας έχουν αρνητική εξέλιξη, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας.
   Απαιτείται η Ευρώπη να πάρει μέτρα ανάκαμψης, αύξησης της παραγωγικής δραστηριότητας και της απασχόλησης, και όχι μέτρα που μειώνουν τη ρευστότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
   Η ΓΣΕΕ επαναλαμβάνει ότι απαιτείται η ριζική αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η έκδοση ευρωομολόγου και ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, με αύξηση των δημοσίων και κοινωνικών δαπανών, ενίσχυση της ρευστότητας, αναδιανομή εισοδήματος, αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας.
   Η Συνομοσπονδία σε συνεργασία με τα κυπριακά και ευρωπαϊκά συνδικάτα θα εντείνουν τη δράση και τον αγώνα τους για την απόκρουση αυτών των καταστροφικών πολιτικών.    
Γραμματεια τυπου & δημοσιων σχεσεΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα