Απολύσεις εργαζομένων στην κερδοφόρα ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
31/7/2023

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει την απόφαση της εταιρίας «ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» να διακόψει τη σύμβαση εργασίας 33 ενοικιαζόμενων-ομήρων εργαζομένων με πρόφαση τη λήξη της συνεργασίας με συγκεκριμένες εταιρείες ενοικίασης ανθρώπινου δυναμικού. Χωρίς καμία ουσιαστική δικαιολογία πετιούνται στο δρόμο εργαζόμενοι με υπερδεκαετή προϋπηρεσία, μεταξύ των οποίων και άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και άνθρωποι λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους.
Καλούμε τη Διοίκηση της εταιρείας να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απαράδεκτη και παντελώς αδικαιολόγητη απόφαση που καταδικάζει δεκάδες εξειδικευμένους και παραγωγικούς εργαζόμενους σε μακροχρόνια ανεργία.
Αυτονόητη δε θεωρείται από εμάς η ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας, σε ένα ζήτημα με συλλογικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Η Συνομοσπονδία εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και στη συνδικαλιστική τους οργάνωση, ενώ καλεί τις οργανώσεις μέλη της να καταδικάσουν με τη σειρά τους αυτή την απαράδεκτη και ανάλγητη εργοδοτική συμπεριφορά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα