Αποφάσεις της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια Διοίκησης της ΓΣΕΕ και αφού συζήτησε αναλυτικά την οικονομική κατάσταση της χώρας, τα προβλήματα που δημιουργούνται στα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αποφάσισε τα εξής:

1. Καταδικάζουμε τις εκβιαστικές συμπεριφορές των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Ευρ. Επιτροπής, της Ευρ. Κεντρικής Τράπεζας και των κερδοσκόπων των Αγορών, οι οποίοι επιβάλουν δυσβάστακτα τοκογλυφικά βάρη στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα απαιτούν μονεταριστικές πολιτικές με δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και την κοινωνία. Η Ευρ. Ένωση θα πρέπει να λειτουργεί ως ΕΝΩΣΗ κρατών και πολιτών και όχι τραπεζιτών και αγορών.
2. Τα εξαγγελθέντα μέτρα αποτελούν υιοθέτηση των επιθυμιών και των απαιτήσεων των «αγορών» και των μονεταριστών καθώς οδηγούν σε μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζόμενων, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί σε βαθειά «κατάψυξη» η πραγματική οικονομία και σε περαιτέρω έκρηξη των απολύσεων και της ανεργίας.
3. Η εξαγγελία για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αποτελεί εμπράκτως την κατάργηση του όποιου διαλόγου, την αναίρεση συμφωνιών και κυρίως σε ότι αφορά τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ένα μέτρο άδικο και αναποτελεσματικό που δεν ενισχύει την βιωσιμότητα και την κοινωνική αποτελεσματικότητα του Ασφαλιστικού συστήματος. Τα όρια ηλικίας αποτελούσαν μια από τις κόκκινες γραμμές, που είχαν συμφωνηθεί με την ΓΣΕΕ, γι’ αυτό αποφασίζεται η αποχώρηση των επιστημονικών εκπροσώπων μας από την αρμόδια επιτροπή.
4. Τα αδιέξοδα στην διαδικασία και στις διαπραγματεύσεις για την ΕΓΣΣΕ και οι αρνήσεις των εργοδοτικών οργανώσεων (κυρίως του ΣΕΒ) για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων ενισχύθηκαν από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, γι’ αυτό αποφασίστηκε αγωνιστική και απεργιακή κινητοποίηση για την διεκδίκηση ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ.
5. Απέναντι στα μέτρα για τους εργαζόμενους και την εργασία δεν υπάρχει ούτε ένα ισοδύναμο για τους έχοντες και κατέχοντες. Η φορολογική μεταρρύθμιση οφείλει να λάβει υπόψη την ολοκληρωμένη πρόταση της ΓΣΕΕ ώστε το σύστημα συλλογής των εσόδων να είναι κοινωνικά δίκαιο και να διευρύνει την φορολογική βάση πέραν των μισθωτών οι οποίοι μονίμως αποτελούν τα φορολογικά υποζύγια.
6. Με πλαίσιο διεκδικήσεων τα παραπάνω αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 24/2/2010 με συγκέντρωση στο Πεδίον ¶ρεως, και κεντρικό σύνθημα:

Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους
πάνω από τις αγορές !

Η ΓΣΕΕ και οι εργαζόμενοι της χώρας με την ΕΝΟΤΗΤΑ, τον ΑΓΩΝΑ και τη μαζική τους συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 Φεβρουαρίου 2010, θα κερδίσουν καλύτερες θέσεις στο διαρκή αγώνα, για την προστασία του εισοδήματος των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και για κοινωνική δικαιοσύνη, με ανάπτυξη και απασχόληση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα