Αποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ

Συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 16/11/09 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αφού συζήτησε τα θέματα ημερησίας διάταξης κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

1) H Εκτελεστική Επιτροπή χαιρετίζει την ιστορική επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου, στο οποίο σήμερα και ώρα 11.00 π.μ. κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων του ξεσηκωμού της 17ης Νοέμβρη, ενώ καλεί τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις και τα Συλλαλητήρια που γίνονται στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις.

2) Το 34ο Τακτικό & Εκλογικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική από 18 έως 21 Μαρτίου 2010.

3) Συγκαλείτε το Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας την Παρασκευή 18/12/2009 στην Αθήνα, το οποίο θα συζητήσει το πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών της ΓΣΕΕ, για το επόμενο διάστημα. (Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακά, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Ανεργία, κ.α)

4) Για τα άμεσα προβλήματα όπως Ασφαλιστικό, Εργασιακές Σχέσεις, Ανεργία, Προσχέδιο Προϋπολογισμού – Οικονομική και Φορολογική Πολιτική, Συμβασιούχοι κλπ., επιβεβαιώθηκαν οι διακηρυγμένες θέσεις της ΓΣΕΕ και ειδικότερα τονίστηκε:

Στην πρόσκληση διαλόγου για το Ασφαλιστικό και τις Εργασιακές Σχέσεις, η Συνομοσπονδία θα πάρει μέρος (όπως σταθερά γίνεται για κάθε βήμα διαλόγου και διαπραγμάτευσης) με ξεκαθαρισμένες και απόλυτα τεκμηριωμένες θέσεις.
Για το ασφαλιστικό εκείνο που επιβεβαιώνεται από τα οικονομικά στοιχεία, είναι η ανάγκη είσπραξης των εισφορών, η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, η συνεπής καταβολή των εισφορών κράτους και εργοδοτών, η δημιουργία του ειδικού αποθεματικού κοινωνικής αλληλεγγύης, κλπ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κυβέρνηση να καταθέσει τη δική της συγκεκριμένη πρόταση, για την ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών διατάξεων.
Η κόκκινη γραμμή των Συνδικάτων αφορά τα όρια ηλικίας και το ύψος των Συντάξεων και αυτό να είναι απόλυτα ξεκάθαρο για όλους.
Για το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, εμμένουμε στις θέσεις μας για ανατροπή όλων των αντεργατικών Νόμων, όπως εξάλλου και εκπρόσωπος επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ αναπτύσσει στην σχετική επιτροπή, τα αποτελέσματα της οποίας θα αποτελέσουν την βάση διαλόγου και διαπραγμάτευσης ΓΣΕΕ και Υπ. Εργασίας.
Ο προϋπολογισμός και η φορολογική πολιτική, θα συζητηθούν
αναλυτικά και διεξοδικά στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στο οποίο θα προσδιοριστούν οι δράσεις και οι αντιδράσεις του Συνδ. Κινήματος.
Για τους Συμβασιούχους επιβεβαιώνεται η πρόταση Νόμου της ΓΣΕΕ ( η οποία υποβλήθηκε το 2004) καθώς και η διαχρονική μας αντίθεση στα Π.Δ. 164 κ 180/2004, τα οποία άφησαν χιλιάδες εργαζόμενους συμβασιούχους σε εκκρεμότητα.
Ειδικότερα για τα προγράμματα Stage και τις άλλες εκκρεμείς εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να υπάρξει η δίκαιη ρύθμιση, η οποία θα αντιμετωπίζει με ισοτιμία και μοριοδότηση την προϋπηρεσία των συμμετεχόντων σε προγράμματα Stage (Δημοσίου κ Ιδιωτικού Τομέα) και θα λαμβάνει πρόνοια και για τις άλλες μορφές εργασίας χωρίς να εξαιρούνται οι άνεργοι ως προς την μοριοδότηση για συμμετοχή στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Η ισονομία και ισοπολιτεία πρέπει επιτέλους να κυριαρχήσει στη Δημόσια Διοίκηση, ώστε με διαφάνεια και αξιοκρατία μέσω ΑΣΕΠ να καλύπτονται όλες οι κενές θέσεις.
Τέλος η Ε.Ε. της ΓΣΕΕ διαμαρτύρεται εντονότατα για την ποιότητα και τα στοιχεία «έρευνας», σχετικά με τις αμοιβές των συνδικαλιστικών στελεχών .
Σ’ ένα κουβάρι ψευδών, ανακριβειών και χαλκευμένων στοιχείων,
αμφισβητούνται ουσιαστικά ακόμη και οι αποδοχές που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην ηγεσία του Σ.Κ.
Η απαξίωση των συνδικάτων και των ηγεσιών τους αποτελεί για πολλούς ομολογημένο στόχο. Το πράττουν ωμά και απροκάλυπτα.
Η ΓΣΕΕ ούτε τις θεσμικές της εκπροσωπήσεις, ούτε τους θεσμούς συμμετοχής μέσω καθολικών ψηφοφοριών θα εγκαταλείψει. Προκειμένου να επιτελέσει το έργο της ως κεντρικού κοινωνικού διαπραγματευτή δεν παραδίδει τα στελέχη της στις αδηφάγες ορέξεις όποιων τους επιθυμούν «εύκολη» λεία συναλλαγών και διαφθοράς.
Τα συνδικάτα στη χώρα μας, θα συνεχίσουν να αποτελούν την ασπίδα προστασία των εργαζομένων και των κοινωνικά αδυνάτων, από τις επιθέσεις διαφόρων και ετερόκλητων κέντρων, που ενοχλούνται σφοδρότατα από την παρουσία και τους αγώνες τους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα