Απεργιακή κινητοποίηση ΔΕΚΟ & Συγκοινωνιών

Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ και των Συγκοινωνιών, την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008 με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00 π.μ και αίτημα:

«ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ – ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΕΚΟ»

Οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται, αντιδρούν και απεργούν για να περιφρουρήσουν τη δημόσια περιουσία και τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, την κοινωνία, τους εργαζόμενους.

Απαιτούν την κατάργηση των νόμων που ακυρώνουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων (ΣΣΕ, ΟΜΕΔ κ.λπ) με αποκορύφωμα την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των απολυθέντων εργαζόμενων σ’ αυτές.

Είναι παγκοσμίως παράδοξο την ώρα που διεθνώς ο Νεοφιλελευθερισμός χρεοκοπεί και καταρρέει κρατικοποιώντας τράπεζες και επιχειρήσεις η ελληνική κυβέρνηση να επιμένει δογματικά στην εκποίηση και ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ!

Οι εργαζόμενοι στις Συγκοινωνίες εκτός των άλλων αντιμετωπίζουν και την απαγόρευση του δικαιώματος διαπραγμάτευσης και υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας έτους 2008.

Οι εργαζόμενοι της ΟΑ, ΟΣΕ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, ΕΥΔΑΠ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ κ.λπ., θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στην πολιτική των εκποιήσεων, απαιτώντας την ενίσχυση και ισχυροποίηση των επιχειρήσεων των ΔΕΚΟ καθώς και την άμεση υπογραφή ΣΣΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα