Απεργιακή Κινητοποιήση ΔΕΚΟ & ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008, η Απεργία και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΔΕΚΟ και των Συγκοινωνιών στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ στη συνέχεια έγινε πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων, με αίτημα:

«Απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων των ΔΕΚΟ»

Οι εργαζόμενοι της ΟΑ, ΟΣΕ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, ΕΥΔΑΠ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, κ.λπ., δεν θα σταματήσουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για την ανατροπή της πολιτικής των εκποιήσεων και των απολύσεων, την ισχυροποίηση των επιχειρήσεων των ΔΕΚΟ, την άμεση υπογραφή ΣΣΕ, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας. Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με την Γενική Απεργία στις 21/10/08.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Σας επισυνάπτουμε το σχετικό ψήφισμα

ΓΣΕΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΟ

8-10-08
 

Εκφράζουμε την έντονη και ριζική αντίθεση μας στην ακολουθούμενη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων- εκποιήσεων των Δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών.

Την ώρα που παγκοσμίως ο Νεοφιλελευθερισμός ανακρούει “πρύμνα“ και αναιρώντας βασικές και υπαρξιακές αρχές και πολιτικές του “κρατικοποιεί” Τράπεζες και επιχειρήσεις την ίδια ώρα η Ελληνική Κυβέρνηση επιταχύνει τις εκποιήσεις- ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, αδιαφορώντας για τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Οι δογματικά Νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης, βρίσκουν ριζικά αντίθετους τους εργαζόμενους και την κοινωνία γιατί:

1) Η εκποίηση ΟΤΕ, Ολ.Αεροπορίας, Λιμανιών, Αεροδρομίων, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ κ.α. που υποθηκεύουν το μέλλον και την προοπτική ανάπτυξης της χώρας μας, αποτελούν εθνικό έγκλημα.

2) Τις επιπτώσεις αυτών των ιδιωτικοποιήσεων θα τις πληρώσει ο ελληνισμός και η ελληνική κοινωνία λόγω της κερδοσκοπικής τιμολογιακής πολιτικής που θα εφαρμόσουν οι ιδιώτες. Η περιφερειακή ανάπτυξη και η προσφορά καθολικών υπηρεσιών θα συρρικνωθεί.

3) Οι εργαζόμενοι αυτών των επιχειρήσεων παραδίδονται “έρμαια“ στα χέρια των νέων επενδυτών. Με νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης καταργήθηκαν όλα τα εργασιακά δικαιώματα (ΣΣΕ, εσωτερικοί κανονισμοί, εργατική νομοθεσία, ΟΜΕΔ κ.λ.π)

4) Σε μια σειρά από επιχειρήσεις και οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δημοσίου (Συγκοινωνίες) με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης δεν έχουν υπογραφεί ακόμα ΣΣΕ έτους 2008 παρά τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και τις προβλέψεις του νόμου.

Κορωνίδα όλων των ανωτέρω είναι η προσθήκη στο Ν/Σ “Ρυθμίσεις για θέματα μεταφορών” που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα αποζημιώσεων ,στο απολυόμενο προσωπικό αυτών των επιχειρήσεων!

Καταγγέλλουμε την πολιτική εκποίησης των επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος οι οποίες προσφέρουν καθολικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες σε όλη την επικράτεια της χώρας και οι οποίες υπηρετούν τα συμφέροντα της κοινωνίας. Καταγγέλλουμε την πολιτική ισοπέδωσης και κατάργησης των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως η ελευθερία των διαπραγματεύσεων των ΣΣΕ, του ΟΜΕΔ, των θέσεων εργασίας κ.λπ.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας εκφράζουν τη ριζική διαφωνία τους στην ακολουθούμενη Νεοφιλελεύθερη πολιτική που εκποιεί το δημόσιο πλούτο και τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας της χώρας διαφωνώντας για τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας, της κοινωνίας, των εργαζομένων με Νέα απεργιακή συνάντηση στις 21/10/08.

 

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα