Απαράδεκτος κοινωνικός εκβιασμός του τομέα υγείας και φαρμάκου

Το θέατρο του παραλόγου μεταξύ κυβέρνησης, φαρμακοβιομηχάνων, φαρμακοποιών και γιατρών συνεχίζεται. Το «μάρμαρο» όμως το πληρώνουν για ακόμη μια φορά εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι που είναι και οι μόνοι που δεν ευθύνονται.

Την ώρα που σχεδόν ολόκληρη η κοινωνία βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές οφείλουν να κατανοήσουν ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να στερεί και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη από όσους την έχουν ανάγκη, όποια αιτιολογία (δικαιολογημένη ή μη) κι αν έχει. 

Εξάλλου, όσοι χρηματοδότησαν και χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, και σηκώνουν αποκλειστικά το βάρος της κρίσης, δεν είναι υπεύθυνοι για την κατάρρευση τους. Οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν αποκλειστικά σε όσους λεηλάτησαν και λεηλατούν ακόμα και σήμερα τα Ασφαλιστικά Ταμεία και σε όσους κατασπατάλησαν τα χρήματα των ασφαλισμένων. Πρέπει να μπει τέλος στους κοινωνικούς εκβιασμούς και να σταματήσει η ομηρία η οποία γίνεται με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο.  

Με βάση τα ανωτέρω, καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση και παράλληλα στα πλαίσια ενός ουσιαστικού διαλόγου να επανεξεταστεί η οργάνωση, η χρηματοδότηση και η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης γενικότερα, ώστε να εκλείψουν τέτοιου είδους προβλήματα για τους ασφαλισμένους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα