Απαράδεκτες συκοφαντικές και υπονομευτικές επιθέσεις κατά των συνδικάτων

Κλιμακώνεται ακόμη και την παραμονή της 24ωρης Γενικής Απεργίας η συκοφαντική επίθεση κατά των συνδικάτων με ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία.

Τα παπαγαλάκια ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά του συνδικαλιστικού κινήματος με κύριο στόχο την ακύρωση των αντιδράσεων και κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της κοινωνίας. Έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν για «ταξίδι αναψυχής» πέντε συνδικαλιστών στη Γενεύη, δημοσιοποιώντας στοιχεία που στην πραγματικότητα αφορούσαν ολιγομελή αντιπροσωπεία εξειδικευμένων και ξενόγλωσσων εργαζομένων της Συνομοσπονδίας που μετείχε στη Διεθνή Συνδιάσκεψη του ILO.  

Όπως είναι γνωστό και χιλιάδες φορές έχει αναλυθεί, τα συνδικάτα στη χώρα μας αναπτύσσουν τη δράση τους και λειτουργούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τις εισφορές των εργαζομένων και χωρίς την παραμικρή κρατική χρηματοδότηση. Πολύπλευρες δράσεις του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ της επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης και η συμμετοχή στα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά καθήκον και υποχρέωση των συνδικάτων, όπως ανάλογα προβλέπεται από ευρωπαϊκές οδηγίες και γίνεται και με όλα τα συνδικάτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Για άλλη μια φορά η ΓΣΕΕ προχωρά σε υπεύθυνη, τεκμηριωμένη και πολιτική απάντηση στις συκοφαντικές και υπονομευτικές επιθέσεις κατά των συνδικάτων.

Ούτως ή άλλως οι εργαζόμενοι με την αγωνιστική και μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στο συλλαλητήριο θα δώσουν απάντηση στην Κυβέρνηση, στην τρόικα και σε όλους όσοι αβαντάρουν και προωθούν τις αδιέξοδες πολιτικές που επιβάλλουν τα πολυποίκιλα κερδοσκοπικά συμφέροντα και επιχειρούν τη στοχοποίηση και εξουδετέρωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα