Αντικοινωνικές οι συνταγές του ΟΟΣΑ

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει απερίφραστα τις επαναλαμβανόμενες Νεοφιλελεύθερες συνταγές του ΟΟΣΑ, που δυστυχώς πολλές φορές υιοθετούνται από τις Κυβερνήσεις για ακόμα περισσότερη μείωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ιδιαίτερα για τους ΝΕΟΥΣ ουσιαστικά προτείνει την άνευ όρων υποταγή τους στα εργοδοτικά συμφέροντα και την κατάργηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος.
Με τέτοιες προτάσεις και συνταγές είναι φανερό ότι κάποιοι, δεν έχουν διδαχθεί απολύτως τίποτα από την κρίση που ταλανίζει την παγκόσμια οικονομία και συνεχίζουν να στοχοποιούν τους εργαζόμενους, την εργασία και τις κοινωνίες.
Οικονομική κρίση που σχετίζεται απολύτως στο κοινωνικό και ασφαλιστικό πεδίο με την εφαρμογή ανάλογων πολιτικών.
Έτσι αντί να προτείνουν μέτρα, αυστηρού και ουσιαστικού ελέγχου, του χρηματοπιστωτικού – κερδοσκοπικού – συστήματος των κεφαλαίων και της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της αγοράς ξαναρίχνουν τα βάρη στην ΕΡΓΑΣΙΑ. Η κοινωνία και οι εργαζόμενοι απαιτούν λύσεις στην κατεύθυνση της ανάκαμψης της οικονομίας, της αναδιανομής του εισοδήματος και της ανασύστασης του κοινωνικού κράτους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα