Αντεργατικό παραλήρημα των εργοδοτών

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη στάση και τη συμπεριφορά των εργοδοτών, οι οποίοι με πρόσχημα την κρίση προχωρούν σε κλείσιμο επιχειρήσεων – διαθεσιμότητες και στην καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος των εργαζομένων.
Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται μια θεαματική αύξηση Αυταρχισμού – Διώξεων – Αυθαιρεσιών και Αντεργατικών συμπεριφορών -των Διοικητών Τραπεζών και Οργανισμών, οι οποίοι μάλιστα είναι εκλεκτοί της Κυβέρνησης! (ΕΤΕ- ΟΤΕ- ΕΛΤΑ- ΕΛΠΕ- ΟΣΕ)
Περιφρονούν προκλητικά το Σύνταγμα, τους Νόμους, της Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, της ΣΣΕ ακόμα και τον ΟΜΕΔ.
Πρόκειται για πράξεις και συμπεριφορές που επιχειρούν να μας γυρίσουν χρόνια πίσω. Έφτασαν μέχρι σημείου (η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών) να κοινοποιήσουν τις εξώδικες απαιτήσεις τους στον απερχόμενο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προφανώς αναζητώντας συμπαραστάτη και «ευήκοον ους» ενόψει δικαστικών διενέξεων, ώστε ανενόχλητοι να προωθήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια. ¶ραγε από πότε ο κάθε πολίτης ή νομικό πρόσωπο κοινοποιεί (όπως κάνει η ΕΕΤ) την κάθε εξώδικη δήλωσή του στον εισαγγελέα του ¶ρειου Πάγου;
Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να παρέμβει άμεσα και να επιβάλει στους Διοικητές Τραπεζών και Οργανισμών το σεβασμό στους Νόμους στα εργασιακά δικαιώματα στις ΣΣΕ στο διάλογο και τη διαπραγμάτευση με τους εργαζόμενους.
Σε διαφορετική περίπτωση οι κινητοποιήσεις θα είναι άμεσες και δυναμικές και οι κοινωνικές αντιδράσεις απρόβλεπτες.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα