«Ανοιχτή Διαβούλευση» μέσα στο Κοινοβούλιο πέτυχε η ΓΣΕΕ

Περιληπτική τοποθέτηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία ξεκίνησε η ακρόαση των εκπροσώπων των Φορέων για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Τα γενικά επιχειρήματα της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό σας είναι απολύτως γνωστά. Έχουμε μιλήσει για αντικοινωνικά και άδικα μέτρα.. Έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη από την συνομοσπονδία ότι οι προωθούμενες αλλαγές υποσκάπτουν τα θεμέλια του συνταξιοδοτικού συστήματος γι’ αυτό τις έχουμε απορρίψει κατηγορηματικά.

Η ΓΣΕΕ μέχρι και αυτήν την ώρα καταθέτει συγκεκριμένες διορθωτικές προτάσεις για να διασωθεί στοιχειωδώς το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης και διεκδικεί από την κυβέρνηση να τις υιοθετήσει. Ας εφαρμόσει επιτέλους την πολιτική εκείνη η οποία θα την κρατήσει σε επαφή με την κοινωνία. Μια επαφή που κρέμεται από μια κλωστή. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΎ ΑΛΛΩΝ.

  • Να διασωθεί η 13 και 14 σύνταξη
  • Να αποφευχθεί η βίαιη προσαρμογή των ρυθμίσεων
  • Να μην επιβληθούν εξοντωτικά όρια ηλικίας και μείωσης συντάξεων στις γυναίκες σε εκείνους που είναι κοντά στα σημερινά όρια Συνταξιοδότησης, αλλά και στους εργαζόμενους στα ΒΑΕ
  • Να μην θιγούν από τις αλλαγές οι εργαζόμενοι πριν την 1.1.1983 ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ όπως γενικότερα στον Ιδιωτικό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
  • Να προβλέπεται με σαφήνεια η κρατική χρηματοδότηση του συστήματος

Η ΓΣΕΕ απορρίπτει το περιεχόμενο των ρυθμίσεων και δεν μπαίνει σε κανένα δίλλημα ή προεδρικό διάταγμα η σχέδιο νόμου. Στην παρούσα φάση στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους είναι και η υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ, η διατήρηση του θεσμού του ΟΜΕΔ ως έχει και η προστασία των εργαζόμενων απ’ τις αυθαίρετες απολύσεις των Εργοδοτών.

Στοχεύουμε και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί. Είναι θέμα που αφορά στο σύνολο των εργαζομένων το θεσμό των ελεύθερων διαπραγματεύσεων αλλά και στην λειτουργία των συνδικάτων.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ με τις απαράδεκτες, αντεργατικές προβλέψεις. Δεν θα ανεχθούμε την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Oι εργοδότες μπορούν και δείχνουν την πρόθεση τους, να πλησιάσουν τις διεκδικήσεις μας. Διεκδικήσεις που αφορούν στην κατοχύρωση του 13 και 14 μισθού αλλά και στην χορήγηση αυξήσεων οι οποίες στην παρούσα φάση μπορούν να δώσουν μια ανάσα στους εργαζόμενους και ειδικότερα στους χαμηλόμισθους.
 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα