Ανοιχτά τις Κυριακές – Λουκέτο τις καθημερινές

H ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβερνητική πρόθεση για άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές, μέτρο που θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα οδηγήσει στην εξαθλίωση ακόμη περισσότερους εργαζόμενους.

Το επιχείρημα ότι αυτό το μέτρο θα αυξήσει την αγοραστική κίνηση είναι τουλάχιστον προκλητικό και προσβλητικό για τους πολίτες της χώρας προς τους οποίους επαναλαμβάνουν ουσιαστικά τη γνωστή ρήση «αφού δεν έχετε ψωμί γιατί δεν τρώτε παντεσπάνι! »

Κύριοι της Κυβέρνησης, το πρόβλημα για τους πολίτες δεν είναι ότι δεν έχουν χρόνο για να ξοδέψουν τα χρήματά τους και να κάνουν τις αγορές τους. Είναι ότι με τις τροϊκανές πολιτικές λιτότητας και τη φορολογική αφαίμαξη έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά και δεν έχουν χρήματα ούτε για να καλύψουν τις βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει έναν και μοναδικό στόχο, την ενίσχυση των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων ,τα οποία με τις τριγωνικές συναλλαγές και τις φορολογικές κομπίνες διευρύνουν την ακρίβεια και τα υπερκέρδη τους, δίνοντας τη χαριστική βολή στα μικρομεσαία καταστήματα και αυξάνοντας την ήδη μεγάλη λίστα των λουκέτων και των ανέργων.

Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης. Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι υπερ-αρκετό .

Ο αγώνας για την απόκρουση των καταστροφικών αυτών πολιτικών θα συνεχιστεί με κάθε μέσο και τρόπο και με την 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα