Αίτημα της ΓΣΕΕ προς τους Εργοδότες

Η ΓΣΕΕ απέστειλε σήμερα 11/2/09 επιστολή- αίτημα προς τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) με την οποία ζητά άμεση συνάντηση μαζί τους, με θέμα «Tα προβλήματα που προκαλούνται απ’τους εργοδότες λόγω της επερχόμενης κρίσης».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Προς
 Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.),
Πρόεδρο κ. Δ. Δασκαλόπουλο
 Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας,
Πρόεδρο κ. Δ. Ασημακόπουλο
 Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου
Πρόεδρο κ. Δ. Αρμενάκη

Θέμα: Πρόσκληση σε συνάντηση.

Η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση σε συνδυασμό με χρόνιες αδυναμίες της ελληνικής Οικονομίας και τις παθογένειες της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής έχουν προκαλέσει περιβάλλον εργασιακής ανασφάλειας και ανησυχίας στους εργαζόμενους με αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλες τις παραγωγικές τάξεις.
Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση των προβλημάτων από ποικίλα κέντρα για δικό τους όφελος.
Για μια ακόμη φορά οι εργασιακές σχέσεις και το εργατικό εισόδημα στοχοποιούνται και οι μαζικές απολύσεις προβάλλονται ως φόβητρο, απειλή και πανάκεια στα υπαρκτά ή εικαζόμενα προβλήματα των επιχειρήσεων, παρόντα ή μελλοντικά εξαιτίας της κρίσης.
Εργοδότες καθοδηγούνται σε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για τη μείωση του εργατικού κόστους και την αποφυγή των κάθε μορφής υποχρεώσεων πρόνοιας, που ο κοινωνικός τους ρόλος επιβάλλει.
Θεωρούμε απαραίτητο, στη φάση αυτή, οι κοινωνικοί ανταγωνιστές να παρέμβουμε αποφασιστικά, για να πρυτανεύσει η σύνεση και από κοινού ν’αναζητηθούν οι ενδεδειγμένες πολιτικές, που θα θωρακίσουν τη χώρα από τις συνέπειες της κρίσης.
Για τους λόγους, η Γ.Σ.Ε.Ε. σας καλεί το ταχύτερο δυνατόν σε συνάντηση.

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα