Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις ΔΕΚΟ και στις Συγκοινωνίες

Σε ευρεία σύσκεψη της ΓΣΕΕ, των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ και των Συγκοινωνιών που έγινε σήμερα Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008 συζητήθηκαν τα εξής θέματα :

  •  Ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ (ΟΑ,ΛΙΜΑΝΙΑ,ΟΣΕ,ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΕΛΤΑ, κ.λπ)
  • Κατάργηση των ΣΣΕ και του ΟΜΕΔ με κορωνίδα την τροπολογία νεοφιλελεύθερης αντίληψης για την κατάργηση των αποζημιώσεων των απολυμένων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και συμφωνήθηκαν τα εξής:

1. Συγκέντρωση και Παράσταση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ, των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ και των Συγκοινωνιών την ΠΕΜΠΤΗ 2/10/08 και ώρα 10:00 στη ΒΟΥΛΗ των Ελλήνων (Βασ. Σοφίας).

2. Με αποφάσεις των Ομοσπονδιών και με πολιτική κάλυψη της ΓΣΕΕ, πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας των ΔΕΚΟ και των Συγκοινωνιών την ΤΕΤΑΡΤΗ 8/10/08 με Συγκέντρωση και Συλλαλητήριο.

3. Την Δευτέρα 6/10/08 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ θα προσδιορίσει τις ημερομηνίες των Πανελλαδικών-Πανεργατικών-Απεργιακών Κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

4. Η σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων (όπου λειτουργούν Αεροδρόμια) και την ΟΣΠΑ στο SOFITEL την Πέμπτη 2/10/08, μετατοπίζεται για ώρα 13:00.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, κινητοποιούνται και απεργούν για να διασφαλίσουν τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και συνταγματικά τους δικαιώματα που αμφισβητούνται και καταργούνται.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα