ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΣΕΕ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ στη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους όπως:

Η συνεχιζόμενη ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

Η δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων.

Η άρνηση των Διοικήσεων των Συγκοινωνιών – Μεταφορών να συνυπογράψουν σ.σ.ε. έτους 2008.

Η κυβερνητική εμμονή για την εκποίηση των επιχειρήσεων του Δημοσίου Τομέα (Ο.Α., Λιμάνια, ΟΣΕ, κ.λ.π.).

Το κλείσιμο επιχειρήσεων και οι απολύσεις των εργαζομένων.

Η απειλούμενη μεταφορά της χρηματοοικονομικής κρίσης στην πραγματική οικονομία, που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους εργαζομένους και τη κοινωνία, στην απασχόληση, τα εισοδήματα, τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Η προκλητική οικονομική ενίσχυση με 28 δις ευρώ στους τραπεζίτες, την ώρα που για τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους δεν έχει αντοχές η οικονομία.

Προϋπολογισμός έτους 2009, (εισοδηματική, φορολογική, κοινωνική, αναπτυξιακή πολιτική, στις σημερινές ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους εργαζομένους και τη κοινωνία).

Τα ζητήματα αυτά, τα οποία αναδείξαμε με το πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης στις 21/10, δυστυχώς παραμένουν και σήμερα ΕΠΙΚΑΙΡΑ για τους εργαζόμενους. Το τελευταίο διάστημα προστέθηκαν επιπλέον προβλήματα που κάνουν την κατάσταση και την προοπτική των εργαζομένων ακόμα πιο επώδυνη και σκληρή για αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε:

• Την Σύγκληση Ολομέλειας της Διοίκησης τη ΔΕΥΤΕΡΑ 10/11/08 και ώρα 12.00, η οποία θα προσδιορίσει τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ και ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ των εργαζομένων για να αντιμετωπιστεί αυτή η άδικη, αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα