9/9/16 ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ

9/9/16
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου της Συνομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε :

Ερώτηση δημοσιογράφου: μία μέρα πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη τι τίτλο θα βάζατε για τα εργασιακά;

Είναι κομβικό ζήτημα, είναι ο πυρήνας της δεύτερης διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο το ξανάφερε στην επιφάνεια. Εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν και άλλες ανατροπές αντιθέτως θα πρέπει να επιστρέψουμε στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη ομαδικών απολύσεων και απελευθέρωσής τους, σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία και υπάρχει μάλιστα και μία εθνική γραμμή που συμφωνήσαμε στη Γενεύη, υπό την προεδρεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, την οποία η κυβέρνηση δεν πρέπει να την σπαταλά a la carte αλλά πρέπει απέναντι στους δανειστές να την θέσει. Εν τέλει αυτή διαπραγματεύεται και παρά τις οποιεσδήποτε παλινωδίες που παρουσιάζει, αυτή είναι που στο τέλος θα μας φέρει το αποτέλεσμα. Θα έλεγα όμως ότι πρέπει να ανησυχούμε γιατί δυστυχώς και η δήλωση που έκανε σήμερα ο Πρόεδρος του Eurogroup, δείχνει εξαιρετικά επικίνδυνη προοπτική όταν μας λέει ότι η πίεση πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να ξαναγίνουμε στο ίδιο έργο θεατές που ζήσαμε και στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις.

Ερώτηση δημοσιογράφου: η κοινωνία αντέχει άλλους ανέργους:

Όχι μόνο δεν αντέχει άλλους ανέργους αλλά από τους ανέργους έχει γονατίσει και η εργασία γιατί το σύνολο των εργαζόμενων είναι πολύ λιγότερο από ότι είναι το σύνολο των ανέργων και των συνταξιούχων.
Ποια κοινωνία που έχει περισσότερους ανέργους και συνταξιούχους μπορεί να αντέξει;
Νομίζω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κραχ απασχόλησης γιαυτό το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει οποιαδήποτε κυβέρνηση πολλώ δε μάλλον η παρούσα που ομνύει στην αριστερά, είναι να κοιτάξει την ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου και να δοθούν θέσεις εργασίας στους ανθρώπους και γιαυτό και χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δεν χρειάζονται επιθετικές πολιτικές απέναντι στα συνδικάτα γιατί τα συνδικάτα δεν είναι ο εχθρός. Τα συνδικάτα προωθούν αιτήματα που αφορούν τους εργαζόμενους. Εχθροί πρέπει να είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις πολιτικές. Αντί αυτού όμως βλέπουμε την κυβέρνηση να συνομιλεί μόνο με τους εργοδότες, ενώ τα συνδικάτα τα έχει στη γωνία και διαρκώς τα ενοχοποιεί και τα στοχοποιεί.

Ερώτηση δημοσιογράφου: ετοιμάζεται η λίστα να προστεθεί και από ανθρώπους του χώρου μας. Αυτό πώς το σχολιάζεται;

Απίθανα παιχνίδια εξουσίας και ισχύος παίζονται γύρω από το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο. Δεν είναι η δουλειά μου να αναφερθώ σε αυτά. Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας άνεργος. Θεωρώ αδιανόητο να μιλάμε για προγράμματα αντιμετώπισης, σα να λέμε σε κάποιον που θα χάσει τη δουλειά του, με την πολιτική μου σε κάνω άνεργο και επειδή σε λυπάμαι θα σε αντιμετωπίσω σα φτωχό και θα σε βάλω σε ένα πρόγραμμα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα