8 ΜΑΡΤΗ – Ημέρα της ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η Γ.Σ.Ε.Ε. απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες που ακόμα σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σ’ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που θεωρεί ότι έχει εξασφαλισθεί η αρχή ισότητας των φύλων και των ίσων ευκαιριών.
Φέτος, 8 Μάρτη 2010, στο μέσο της δίνης που βρίσκεται η χώρα μας, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αγώνα και διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση:
Οι επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στον κόσμο της εργασίας αναδεικνύουν με τον πιο σκληρό τρόπο τις τεράστιες αποκλίσεις: εργαζόμενες, μητέρες ή υποψήφιες μητέρες, είναι από τις πρώτες που εξαναγκάζονται να αποδεχτούν ελαστικές, επισφαλείς και κακοπληρωμένες δουλειές, που υπερ-εκπροσωπούνται σε χαμηλά αμειβόμενες εργασίες, που αποκλείονται από την επαγγελματική εξέλιξη, που χάνουν τελικά τη δουλειά τους, για να φροντίσουν τα παιδιά τους και τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειάς τους.
Η ομηρία του Κράτους Πρόνοιας στα λάθη και τις ελλείψεις ουσιαστικών και συνεκτικών πολιτικών στήριξης του δημογραφικού και της οικογένειας, αλλά και η δημοσιονομική πολιτική εξόδου από την κρίση πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων και των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων και προσδοκιών θα έχουν μοιραίες αλυσιδωτές επιπτώσεις εις βάρος του μέλλοντος της χώρας. Η ισοπέδωση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, καταδεικνύει όχι μόνο την θεσμική αποτυχία διασφάλισής τους, αλλά την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής να εξασφαλίσει τόσο την ανάκαμψη, όσο και την ανάπτυξη.
Οι κάθε είδους κρίσεις που πλήττουν την κοινωνία δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για ακόμα μεγαλύτερες και πιο βαθιές ανισότητες, ούτε να υπονομεύουν τα δικαιώματα των γυναικών, που έχουν ήδη κατακτηθεί. Η πολιτική κοινωνικής ασφάλειας είναι καθαρά εθνική υπόθεση και απαιτεί αποκαταστατικά μέτρα άρσης των χρόνιων ανισοτήτων εις βάρος των γυναικών.
Η δύναμη είναι στα χέρια μας, στα συνδικάτα, στη συλλογική διαπραγμάτευση, στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στους συλλογικούς αγώνες για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας, την ουσιαστική εφαρμογή της ισότητας των φύλων, για την άρση των στερεοτύπων, για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων, την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους τους εργαζόμενους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα