8 Μάρτη: Ημέρα της Γυναίκας

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, η οποία φέτος είναι Κυριακή, οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες της ΓΣΕΕ και των Συνδικάτων θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Μαρτίου.
Κάθε μέρα, αλλά ιδιαίτερα αυτή τη μέρα αναδεικνύονται με ιδιαίτερη έμφαση τα τεράστια και σοβαρά προβλήματα των γυναικών εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, μεταναστριών στη δουλειά, στο σπίτι, στην κοινωνία.
Για το σκοπό αυτό η ΓΣΕΕ, η Γραμματεία Γυναικών και το ΕΚ Αθήνας με όλες τις Συνδικαλίστριες εργαζόμενες θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 9 Μάρτη στις 11.00 η ώρα παράσταση στην Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, προβάλλοντας και διεκδικώντας τα προβλήματα και τα αιτήματα των γυναικών και ιδιαίτερα αυτά της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και των επισφαλών σχέσεων εργασίας(καθαριότητα- φύλαξη κ.α.) και κυρίως των συνδυαστικών και αυστηρών ελέγχων του ΣΕΠΕ. Το τραγικό περιστατικό, με τη δολοφονική επίθεση κατά της συναδέλφισσας Κων/νας Κούνεβα, αναδεικνύει το μέγεθος των προβλημάτων των εργαζομένων γυναικών ιδιαίτερα αυτών με επισφαλείς σχέσεις εργασίας.
Στη συνεχεία από τις 12.30 και για δυο (2) ημέρες στην Πλατεία Κοτζιά στη Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ιατρικός έλεγχος test pap & μαστογραφίας, των εργαζόμενων εμποροϋπαλλήλων γυναικών. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ογκολογίας και τον Πρόεδρο κ. Φραγκούλη θα διαμορφωθεί πρόγραμμα αυτών των εξετάσεων για ολόκληρη τη χώρα και για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες.
Η ΓΣΕΕ προχωρά σε αυτή τη δραστηριότητα γιατί θεωρεί ότι η υγεία είναι βασικό αγαθό και γιατί η πρόληψη σώζει ζωές!
Οι εργαζόμενες γυναίκες με τα Συνδικάτα και την ενότητα τους παλεύουν και διεκδικούν Αξιοπρεπή, Ασφαλισμένη και Ασφαλή εργασία και ζωή!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα