Συνάντηση της ΓΣΕΕ με το κλιμάκιο του ILO

Σε έκτακτη επίσκεψη που έκανε το κλιμάκιο του ILO (Διεθνές Γραφείο Εργασίας) στην Ελλάδα, συναντήθηκε με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά και να εξετάσει τρόπους προώθησης των αιτημάτων της Συνομοσπονδίας.

Στη συνάντηση αυτή αναπτύχθηκαν για μια ακόμη φορά οι προτάσεις και τα επιχειρήματα της ΓΣΕΕ ειδικότερα για την αντισυνταγματική και αυθαίρετη παρέμβαση στο θεσμό των ΣΣΕ και τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. 

Το Προεδρείο της ΓΣΕΕ ενημέρωσε το κλιμάκιο του ILO για τα δραματικά αποτελέσματα, τις επιπτώσεις σε οικονομία και κοινωνία των μέτρων που εφαρμόζονται με βάση τη δανειακή σύμβαση που επέβαλλε η Τρόικα και υιοθέτησε η κυβέρνηση καθώς και για τις διαπιστώσεις σχετικά με το εύρος της παραβίασης του νομικού πλαισίου. 

Αναφορά έγινε επίσης στην από κάθε άποψη αδικαιολόγητη νομοθετική παρέμβαση για την κατάργηση των θεσμών κοινωνικής πολιτικής (ΟΕΚ, ΟΕΕ, κλπ), οι οποίοι χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών. 

Οι επισκέψεις και συναντήσεις του ILO έχουν προκληθεί μετά από την προσφυγή της Συνομοσπονδίας στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας με την οποία ζητήθηκε η παρέμβασή του προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού μέσω των εφαρμοζόμενων πολιτικών καταστρατηγούνται διεθνείς συμβάσεις.

Το κλιμάκιο του ILO εξέφρασε το αμέριστο ενδιαφέρον του και τη συμπαράστασή του στον αγώνα της ΓΣΕΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα