ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΑ JUMBO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24/1/20

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΑ JUMBO

 

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης των «Jumbo» να λειτουργεί τα καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Οι ισχυρισμοί ότι τάχα με την απόφαση αυτή «στηρίζει την τοπική απασχόληση για να μην διακοπούν οι συμβάσεις του 30% των εργαζομένων που θεωρούνται εποχικοί υπάλληλοι», δεν είναι παρά ένα ακόμα εκβιαστικό μήνυμα προς τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που δικαίως διαμαρτύρονται. Οι θέσεις εργασίας χάνονται στο βωμό της «ανήθικης επιχειρηματικότητας» και όχι όταν οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται δικαιώματα και κατακτήσεις.
Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα, συγκαλώντας τριμερή συνάντηση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο. Μια τέτοια λειτουργία μεγάλης αλυσίδας, συνιστά στρέβλωση της αγοράς και παραβιάζει κατάφορα τον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων.

Η Συνομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, το οποίο έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία αυτή την Κυριακή 26.1.2020 στις 10:30 και προσκαλεί σε διαμαρτυρία έξω από τα Jumbo.

                                                                                                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα