ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24/1/20 

ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

 

Η ΓΣΕΕ δηλώνει αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των σωματείων τους, οι οποίοι αύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 π.μ πραγματοποιούν μαζικό συλλαλητήριο και πορεία στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Ο αγώνας τους είναι εμβληματικός καθώς στοχεύει στη διασφάλιση της λειτουργίας της επιχείρησης, των θέσεων εργασίας και της ίδιας τους της ζωής.

Είναι μεγάλη απώλεια για τον τόπο και την εθνική οικονομία, να υπάρχουν οι βασικές πρώτες ύλες, (σιδηρονικέλιο από την ΛΑΡΚΟ και σιδηροχρώμιο στον Βόλο ), που σε συνδυασμό με την υπάρχουσα σύνδεση της παραγωγικής διαδικασίας να μπορεί να επιτευχτεί σημαντικά μειωμένο κοστολόγιο παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα, και εντούτοις όλα αυτά να μένουν αναξιοποίητα.
Η δεύτερη, εξίσου σημαντική προοπτική, είναι η αξιοποίηση του κοβαλτίου που εμπεριέχεται μέσα στο κράμα του σιδηρονικελίου και η οποία, λόγω τεχνικής αδυναμίας διαχωρισμού κοβαλτίου από νικέλιο, δεν πραγματοποιείται. Αυτό σημαίνει ότι με τις σημερινές τιμές χάνονται 70-100 εκ. δολάρια ετησίως από τη μη εξαγωγή του κοβαλτίου.

Για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ απαιτείται χρειάζεται πολιτική βούληση, πατριωτισμός, όραμα, ικανή διοίκηση με ενθουσιασμό και όρεξη για το εγχείρημα, σκληρή δουλειά και συντονισμός, από πολλούς ενδιαφερόμενους φορείς. Με τέτοιες, εθνικής σημασίας επενδύσεις θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας και θα ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας και όχι με την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ.

Καλούμε την Κυβέρνηση, αν όντως εννοεί όσα διακηρύσσει για την ανάπτυξη, να δώσει λύσεις εδώ και τώρα στα χρόνια προβλήματα της επιχείρησης και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα