Συνεδρίαση Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας

Οι σκληρές πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και οι παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων που συνοδεύουν τις μνημονιακές πολιτικές, θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στην Ιορδανία από σήμερα Δευτέρα 29 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου.

Η Δ.Σ.Σ εκπροσωπεί 175 εκ εργαζομένους από 153 χώρες και μέλη της είναι 308 Συνομοσπονδίες απ’ όλο τον κόσμο.

Η ΓΣΕΕ ως μέλος της ΔΣΣ εκπροσωπείται από τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γ.Παναγόπουλο, ο οποίος και θα ενημερώσει εκτενέστατα τα υπόλοιπα μέλη της Διεθνούς Συνομοσπονδίας για τις θέσεις και τις αντιδράσεις των συνδικάτων ενάντια στα σκληρά, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα που εφαρμόζονται στη χώρα μας.
Η ΓΣΕΕ θα ζητήσει πιο ενεργή παρέμβαση και υποστήριξη της Διεθνούς στον αγώνα των Ελλήνων και Ευρωπαίων εργαζομένων.

Οι παρεμβάσεις της ΣΕΣ και της ΔΣΣ τόσο προς τα Ευρωπαϊκά Όργανα όσο και προς το Διεθνές Γραφείο Εργασίας είναι συνεχείς, ουσιαστικές και έντονες.
Η Γεν.Γραμματέας της Δ.Σ.Σ Σάρα Μπάροου, η οποία πριν λίγους μήνες είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και είχε συνάντηση και με την ηγεσία του Υπ.Εργασίας, είχε ταχθεί κατά των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα μας, πολιτικές που παραβιάζουν σύμφωνα και με τη Διεθνή Συνομοσπονδία τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς συμβάσεις εργασίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα